Iuliu Stocklosa, reales președinte al CCIB

Joi, 17 aprilie, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunării – constituită statutar – s-au aflat atât probleme organizatorice, cât şi probleme de natură strategică. În prima parte a…

citește mai departe

Eveniment

Iuliu Stocklosa, reales președinte al CCIB

Joi, 17 aprilie, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunării – constituită statutar – s-au aflat atât probleme organizatorice, cât şi probleme de natură strategică. În prima parte a…

Activitate camerală

Premierul din Saint Vincent și Grenadines, în vizită oficială la CCIB

La sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Iuliu Stocklosa, președinte, a primit vizita prim-ministrului din Saint Vincent și Grenadines (SVG), Onorabilul Ralph E. Gonsalves, împreună cu delegația sa, formată din Înaltul Comisar al St. Vincent și Grenadines la Londra și Charmaine Tappin-John, ministru-consilier al Ambasadei SVG în Cuba. De asemenea, la întâlnire a participat și E.S. Theodora Magdalena Mircea, Ambasador al României în Cuba…

Business Breakfast la Palatul CCIB: Raportarea de sustenabilitate – provocări și soluții

Miercuri, 9 aprilie, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat un nou eveniment din seria Business Breakfast la Palatul CCIB, cu tema „Inovație și sustenabilitate – Cum transformăm cerințele ESG în avantaje competitive?”. „Am organizat acest eveniment pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu informații valoroase și soluții practice furnizate de…

Întâlnire de afaceri cu misiunea economică din Republica Coreea la Palatul CCIB

La sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Iuliu Stocklosa, președinte, a primit vizita delegației economice din Republica Coreea, condusă de So Gwang Uk, din partea Asociației ”Korea International Trade Association”. Delegația a fost formată din reprezentanți ai întreprinderilor mici, mijlocii și mari din domeniile: construcții, industria constructoare de mașini, echipamente și din industria…

Vă recomandăm

ZIUA OPORTUNITĂȚILOR DE AFACERI CU VIET NAM la Palatul CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în parteneriat cu Ambasada Republicii Socialiste Viet Nam organizează joi, 24 aprilie 2025, cu începere de la ora 10:00 ( înregistrarea de la 09:30), în Sala de Bal a Palatului CCIB, ZIUA OPORTUNITĂȚILOR DE AFACERI CU VIET NAM. Organizarea acestui eveniment reprezintă o îmbinare fericită a dorinței Ambasadei Republicii Socialiste Viet Nam în România de a promova și stimula comerțul…

Olimpic Internațional Turism: Hai să călătorim împreună în Japonia la Expo Osaka 2025!

Acum este momentul perfect pentru a călători în Japonia! Dacă ai visat vreodată să explorezi o țară unde tehnologia, tradițiile și cultura se întâlnesc într-un mod unic, atunci acest tur este pentru tine. 2025 aduce un eveniment extraordinar în Japonia – Expoziția Mondială de la Osaka! Este o oportunitate unică de a trăi o experiență mondială, în mijlocul celor mai inovative și spectaculoase expoziții din lume. Nu vei doar să vizitezi o destinație, ci să faci parte dintr-o poveste globală, care îți va lăsa amintiri pentru o viață întreagă!

Curier legislativ

Procesul de obținere a statutului de Declarant Autorizat CBAM – operațional din 31 martie 2025

material de opinie realizat de Georgiana IANCU, partener, liderul departamentului Impozite indirecte, și Daniela NEAGOE, Senior Manager, Comerț Internațional, EY România

CBAM este unul dintre obiectivele strategiei UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Printre alte obiective, CBAM a fost introdus pentru abordarea riscului de relocare a emisiilor de carbon, crearea unor condiții de concurență echitabile care să faciliteze concurența loială cu produsele din afara UE, asigurarea unui cadru politic stabil pentru investițiile din UE în tehnologii cu emisii reduse de carbon, dar și încurajarea…

Pentru afacerea dvs.

Scheme de stat pentru operatorii industriali mari consumatori de energie

La sfârșitul lunii martie, Guvernul României a aprobat instituirea unei scheme de ajutor de stat menite să sprijine operatorii industriali mari consumatori de energie, oferindu-le exceptări de la obligațiile de achiziție a certificatelor verzi. Potrivit Ministerului Energiei, noua schemă de sprijin, aliniată la normele europene, se adresează companiilor din sectoare esențiale pentru dezvoltarea României, inclusiv din perspectiva Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Operatorii eligibili vor beneficia de o reducere procentuală de…

Start-Up Nation: Au început înscrierile pentru cursurile gratuite de antreprenoriat

Marți, 15 aprilie, Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) a anunțat deschiderea modulului de înscriere pentru cursurile gratuite de competențe antreprenoriale finanțate prin Programul Start-Up Nation. Cursurile sunt destinate persoanelor care doresc să își dezvolte abilități esențiale pentru a înființa și conduce o afacere de succes în România, parcurgerea acestui modul fiind o condiție obligatorie pentru obținerea finanțării nerambursabile de maximum 250.000 lei/beneficiar din cadrul programului amintit. Programul Start-Up Nation…

Producția de anvelope, cu contribuție semnificativă în exportul României, vizată de regulamentul UE privind produsele din defrișări

material de opinie de Bogdan BARBU, partener, Prețuri de Transfer, și lider al Serviciilor de Consultanță pentru sectorul auto, Deloitte România

Regulamentul Comisiei Europene privind produsele provenite din defrișări (European Union Deforestation Regulation – EUDR), care interzice comercializarea unor astfel de mărfuri în spațiul comunitar, dar și exportul acestora către alte piețe, va intra în vigoare la 31 decembrie 2025…

Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii – unde e România?

material de opinie Alex MILCEV, partener, liderul Departamentului asistență fiscală și juridică, EY România

În contextul actual al relațiilor comerciale internaționale, măsurile și contra-măsurile adoptate de Statele Unite au devenit subiecte de intensă dezbatere și negociere, atât în raport cu economiile mari, precum UE și China, dar și cu vecinii săi direcți, Canada și Mexic. Aceste acțiuni par să fie parte dintr-un joc complex de obținere a unor concesii, dar și a unor avantaje pe termen lung, în care SUA își vede consolidată poziția pe piața…

Înscrierile pentru EEPA 2025, deschise până la 1 iunie

Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) anunță lansarea ediției 2025 a concursului Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene(EEPA), o inițiativă a Comisiei Europene care recunoaște și răsplătește proiectele remarcabile dedicate sprijinirii antreprenoriatului. Concursul se adresează autorităților publice locale, regionale și naționale, parteneriatelor public-private, organizațiilor de afaceri și altor entități care derulează inițiative menite să susțină dezvoltarea întreprinderilor. Pentru ediția 2025…

București

„FAVORIT+”, finanțat prin programul European Urban Initiative

„FAVORIT+” este singurul proiect din România care le-a atras atenția specialiștilor de la Comisia Europeană, fiind selectat pentru finanțare în prestigiosul program European Urban Initiative, informează Primăria sectorului 6. Din 110 proiecte depuse, au fost acceptate pentru finanțare doar 20, din 13 state. Prin acest proiect, Primăria își propune să regenereze un bloc cu patru etaje din zona Favorit printr-o metodă biologică. Blocul va avea panouri fotovoltaice, bazin de retenție a apelor pluviale, izolarea clădirii se va face cu materiale naturale (vată, fân), iar spațiul verde din jurul blocului va fi și el amenajat. Totodată, proiectul are în vedere construirea unui centru comunitar de inovare, în interiorul fostului…

Din 12 aprilie, Bucureștiul redevine scenă urbană

Ediția de anul acesta a celui mai amplu proiect outdoor al capitalei „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” a fost deschisă în weekendul 12-13 aprilie cu un program variat de spectacole, concerte, ateliere și tururi ghidate, care au transformat din nou Calea Victoriei și Bd. Banu Manta din sectorul 1 într-un spațiu de întâlnire, artă și mișcare. Acest prim weekend a inclus: concerte cu muzică live și dans; parade, jonglerii și magie pentru toate vârstele; expoziții temporare și permanente; activități sportive și recreative în aer liber; ateliere și activități pentru copii și familie; tururi ghidate de redescoperire a patrimoniului. Mai mult, locuitorii și turiștii au fost invitați să privească Bucureștiul dintr-o altă perspectivă având…

Primăria Sectorului 1: Competiția „România fără dosar”, la a V-a ediție

Pe 15 aprilie, Primăria Sectorului 1 a dat startul celei de-a cincea ediții a competiției studențești „România fără dosar”, prin care administrația locală testează idei inovatoare pentru o platformă digitală care să aducă instituția mai aproape de cetățeni, direct în cartierul lor. În competiția de anul acesta au intrat 8 echipe cu 30 de studenți reprezentând 7 facultăți și trei universități. Echipele participante au fost invitate să propună o soluție digitală inovatoare pentru un portal de cartier. Platforma trebuie să fie ușor de utilizat, accesibilă și să contribuie la optimizarea relației…

Din lumea afacerilor

Studiu: Ce fel de facilități fiscale accesează companiile din România?

Cel mai recent studiu derulat de EY România pe tema accesării stimulentelor fiscale de către companiile din România relevă că peste două treimi dintre companiile românești intervievate (69%) spun că nu sunt hotărâte să acceseze aceste oportunităţi, deși 64% dintre participanți au declarat că sunt familiarizați cu beneficiile fiscale disponibile. Aproape jumătate dintre companii (42%) au indicat că este necesar să prioritizeze obligațiile fiscale comparativ cu alte inițiative, în timp ce pentru 37% dintre respondenţi accesarea surselor de finanțare este ușoară, având…

Produsele și serviciile industriale, imobiliarele și energia – 70% din valoarea tranzacțiilor din piața locală, în trimestrul I

Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 57 de tranzacții în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dar valoarea cumulată a acestora a scăzut cu 30%, până la 968 milioane euro, arată datele analizate de PwC România. Această sumă nu include mega-tranzacția prin care Mid Europa Partners a vândut furnizorul de servicii medicale Regina Maria către Mehiläinen Group, companie din portofoliul CVC Capital Partners și Hellman & Friedman, anunțată în data de 1 aprilie 2025. Astfel, din…

Forța de muncă și costurile de construcție, principalele motive de preocupare pentru dezvoltatorii imobiliari

Disponibilitatea și costul forței de muncă reprezintă cea mai mare preocupare a dezvoltatorilor imobiliari din Europa Centrală în 2025 (26%), depășind aspectele legate de finanțarea proiectelor, care au dominat topul preocupărilor în ultimii ani, arată concluziile Deloitte Real Estate Confidence Survey for Central Europe 2025. Conform sursei citate, pe locurile următoare se află costurile de construcție, indicate de 20% dintre respondenți și cele care implică achiziția de terenuri pentru dezvoltări viitoare (18%). Mai mult de 50% dintre participanți anticipează o…

De la prosperitate la declin: Soia americană și consecințele războiului comercial chino-american

În prima decadă a lunii martie, China a anunțat tarife de retorsiune de 15% pentru o serie de produse americane, inclusiv pentru soia, ca răspuns la barierele tarifare impuse de administrația Trump cu câteva zile mai devreme. Între timp, situația a escaladat, fiecare parte anunțând noi majorări de tarife. „Producătorii americani de soia riscă să devină victime colaterale ale tensiunilor comerciale dintre SUA și China, chiar dacă majoritatea acestora își au sediul în statele din Midwest, care au votat masiv pentru D. Trump la ultimele alegeri prezidențiale”, consideră Simon…

Companii

MEAT TECHNIC SERVICE – Tehnologie de vârf și servicii complete pentru industria cărnii

Într-un domeniu unde precizia, eficiența și igiena contează enorm, MEAT TECHNIC SERVICE se remarcă drept un partener de încredere pentru procesatorii din industria cărnii. Cu o experiență vastă și o echipă bine pregătită, compania oferă o gamă completă de echipamente profesionale, consumabile, consultanță tehnologică, instalare, mentenanță și service specializat, toate…

Bursa de afaceri

Licitații
keyboard_arrow_up