8 decembrie: Balul Camerei bucureștene, la a doua ediție

image_pdfimage_print

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează vineri, 8 decembrie, în Sala de Bal din sediul său istoric a doua ediție a Balului Camerei bucureștene, pentru a sărbători, într-o atmosferă rafinată, 155 de ani de activitate camerală neîntreruptă.

Sunt invitați să participe: reprezentanți ai comunității de afaceri, oficiali din administrația centrală și locală, membri ai corpului diplomatic. Seara va fi deschisă cu un concert de colinde susținut de membri ai Corului Patriarhiei, urmat de un program artistic variat, o licitație de obiecte de artă, degustare de vinuri de colecție și o cină de gală.

Balul este organizat din dorința de a strânge, și pe această cale, fondurile necesare punerii în valoare a Palatului Camerei bucureștene, clădire monument istoric de o remarcabilă valoare arhitectonică și istorică. Clădirea a fost construită între anii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camerei bucureștene. Tot aici a funcționat prima Bursă de efecte și mărfuri, instituție înființată și administrată de Camera bucuresteană. În 1949, Palatul a fost naţionalizat; în perioada comunistă a găzduit Biblioteca Centrală de Stat (ulterior, Biblioteca Națională a României). În anul 2008 a reintrat în patrimoniul CCIB. Astăzi, ne aflăm în plin proces de a reda acestei clădiri anvergura și strălucirea de altă data, Fundația „Fondul Carol I”, înființată de CCIB, având rolul de a gestiona procedurile și lucrările necesare.

În contextul în care, în cei 155 de ani de funcționare neîntreruptă, o constantă a activității Camerei bucureștene a vizat susținerea procesului educațional prin diverse mijloace, suma obținută în urma scoaterii la licitație a două tablouri va fi donată Fundației Florina Manea – Dreptul de a visa, urmând a fi folosită pentru a veni în sprijinul unor copii cu posibilități materiale reduse, care vor să învețe, dar întâmpină dificultăți.

Invităm comunitatea de afaceri să ni se alăture în acest demers, acum, în pragul sărbătorilor de iarnă! Sunt bine-venite donațiile în bani, dar și în rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte (noi), dulciuri și jucării, dar și voucherele pentru servicii (stomatologice, cursuri de limbi străine, activități recreative etc) destinate micilor beneficiari.

Evenimentul este organizat în beneficiul Fundației Fondul Carol I și al Fundației Florina Manea – Dreptul de a visa.

Cristina ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up