Eveniment

Activitate camerală

Protocol de colaborare între Camera bucureșteană și Federația Română de Volei

Luni, 13 februarie, la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Camera bucureşteană şi Federația Română de Volei (FRV). Ca urmare a parafării acestui document de către președinții celor două organizații, Iuliu Stocklosa şi respectiv, Adin Cojocaru, în prezența av. Cosmin Marina, vicepreședinte al CCIB, cele două părţi vor coopera în vederea realizării în parteneriat a unor proiecte cu implicații asupra comunităților pe care le reprezintă.

Curier legislativ

Tratamentul fiscal al remunerațiilor administratorilor și legătura cu formularul 402

Din perspectiva impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, legislația fiscală din România încadrează, fără niciun dubiu, remunerațiile primite de către persoane fizice în calitate de administratori, reprezentanți în adunarea generală a acționarilor și în consiliile de administrație, directori, membri ai directoratului sau ai consiliului de supraveghere, dar și de manageri în baza contractului de management, ca venituri asimilate salariilor.

Pentru afacerea dvs.

București

Peste 1,4 miliarde euro pentru București-Ilfov, prin Programul Regional 2021-2027

La sfârșitul lunii ianuarie, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) a lansat oficial, în cadrul unei conferințe, Programul Regional București-Ilfov 2021-2027. La eveniment au participat reprezentați ai Comisiei Europene – DG Politică Urbană şi Regională, autorități publice locale şi naționale, reprezentanți ai mediului de afaceri, mediului academic şi ai societății civile, precum şi alţi factori interesaţi.

Primăria sectorului 4 caută operator specializat pentru sortarea deșeurilor reciclabile

Având în vedere noile reglementări în vigoare în domeniul salubrizării, precum și faptul că Primăria sectorului 4 nu deține în acest moment un contract în vigoare cu un operator al unei stații de sortare, autoritatea locală a demarat procedura de achiziție publică în vederea atribuirii unui contract privind „Delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticlă colectate separat de pe raza sectorului 4 al municipiului București”.

Din lumea afacerilor

Preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, la Forumul Diplomaţiei Economice şi al Exportatorilor

Principalele teme de discuţie au vizat: pilonii strategiei naționale de export a României, noua politică comercială a Uniunii Europene, programul de promovare a exportului, instrumente de stimulare a internaționalizării activității companiilor, oferta de export a firmelor românești, cazuri de bune practici ale unor state precum: Germania, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, soluţii de finanţare şi garantare a activităţii de export…

Se înființează Banca Română de Investiții și Dezvoltare

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, măsura adoptată de România pentru înființarea Băncii Române de Investiții și Dezvoltare. Banca va fi deținută integral de stat, cu Ministerul Finanțelor drept acționar, își va desfășura activitatea sub supravegherea Băncii Naționale a României și va avea un capital inițial de până la 1,6 miliarde euro (7,9 miliarde lei).

Companii

keyboard_arrow_up