Eveniment
15 februarie: Noutățile Codului Fiscal, în discuție la Business Breakfast-ul organizat de CCIB
Activitate camerală
La CCIB, Ziua Oportunităților de Afaceri dedicată Tunisiei
Ambasadorul R. P. Bangladesh, în vizită la CCIB
Premise pentru intensificarea cooperării economice dintre România și Republica Coreea
Protocol de colaborare între Camera bucureșteană și Federația Română de Volei
Luni, 13 februarie, la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Camera bucureşteană şi Federația Română de Volei (FRV). Ca urmare a parafării acestui document de către președinții celor două organizații, Iuliu Stocklosa şi respectiv, Adin Cojocaru, în prezența av. Cosmin Marina, vicepreședinte al CCIB, cele două părţi vor coopera în vederea realizării în parteneriat a unor proiecte cu implicații asupra comunităților pe care le reprezintă.
Curier legislativ
Av. Cosmin Marina, vicepreședinte al CCIB, la Conferința „GDPR – Data Privacy Observer”
Garanția pe ambalaj – obligații pentru companiile de pe piața băuturilor
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”, ediția a V-a
Tratamentul fiscal al remunerațiilor administratorilor și legătura cu formularul 402
Din perspectiva impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, legislația fiscală din România încadrează, fără niciun dubiu, remunerațiile primite de către persoane fizice în calitate de administratori, reprezentanți în adunarea generală a acționarilor și în consiliile de administrație, directori, membri ai directoratului sau ai consiliului de supraveghere, dar și de manageri în baza contractului de management, ca venituri asimilate salariilor.
Pentru afacerea dvs.
Întâlniri internaţionale de afaceri
8-10 mai: International B2B Software Days – The Future of Digital Business, la Viena
15-17 iunie 2023: PLEXCONNECT (Nesco, Mumbai)
O nouă reglementare pentru importurile în Emiratele Arabe Unite
București
Peste 1,4 miliarde euro pentru București-Ilfov, prin Programul Regional 2021-2027
La sfârșitul lunii ianuarie, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) a lansat oficial, în cadrul unei conferințe, Programul Regional București-Ilfov 2021-2027. La eveniment au participat reprezentați ai Comisiei Europene – DG Politică Urbană şi Regională, autorități publice locale şi naționale, reprezentanți ai mediului de afaceri, mediului academic şi ai societății civile, precum şi alţi factori interesaţi.
Primăria sectorului 4 caută operator specializat pentru sortarea deșeurilor reciclabile
Având în vedere noile reglementări în vigoare în domeniul salubrizării, precum și faptul că Primăria sectorului 4 nu deține în acest moment un contract în vigoare cu un operator al unei stații de sortare, autoritatea locală a demarat procedura de achiziție publică în vederea atribuirii unui contract privind „Delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticlă colectate separat de pe raza sectorului 4 al municipiului București”.
Din lumea afacerilor
Preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, la Forumul Diplomaţiei Economice şi al Exportatorilor
Principalele teme de discuţie au vizat: pilonii strategiei naționale de export a României, noua politică comercială a Uniunii Europene, programul de promovare a exportului, instrumente de stimulare a internaționalizării activității companiilor, oferta de export a firmelor românești, cazuri de bune practici ale unor state precum: Germania, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, soluţii de finanţare şi garantare a activităţii de export…
Forum de Infrastructură, Transporturi și Logistică la CCIB
Europa se profilează drept cel mai mare producător de hidrogen verde
Palatul CCIB a găzduit cea de a II-a ediție a conferinței „Cercetare și inovare în sănătate”
Reformarea offsetului – imboldul pentru dezvoltarea industriei românești de apărare
Grupul Banca Transilvania prinde viteză pe piața auto
Exporturile de instrumente și aparate optice în SUA în perioada 2018-2022
Se înființează Banca Română de Investiții și Dezvoltare
Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, măsura adoptată de România pentru înființarea Băncii Române de Investiții și Dezvoltare. Banca va fi deținută integral de stat, cu Ministerul Finanțelor drept acționar, își va desfășura activitatea sub supravegherea Băncii Naționale a României și va avea un capital inițial de până la 1,6 miliarde euro (7,9 miliarde lei).
Companii