Eveniment

Activitate camerală

Memorandum de înțelegere între CCIB și CCI Pieria

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), președintele Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, a primit vizita unei delegații a Camerei de Comerț și Industrie Pieria (CCIP), din Republica Elenă, conduse de Ilias Chatzichristodoulou, președintele organizației.

Curier legislativ

Câștigurile obținute din tranzacții cu monede virtuale – obligații fiscale

Tratamentul fiscal al veniturilor obținute din tranzacții cu criptomonede este un subiect complex și de actualitate. Pentru a veni în sprijinul celor interesați, Stela Andrei, Partener, și Cristina Cristea, Senior Manager, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România, au punctat, într-un material de opinie, 12 aspecte care trebuie reținute de către cei care realizează câștiguri din tranzacții cu criptomonede. Acestea se declară și se impozitează dacă au fost valorificate într-o monedă clasică, bunuri sau servicii. De asemenea, este recomandată conformarea voluntară în declararea veniturilor din tranzacții cu monede virtuale, întrucât nedeclararea și eludarea obligațiilor fiscale pe câștiguri astfel obținute suportă aceleași consecințe ca în cazul oricărui alt venit nedeclarat.

Pentru afacerea dvs.

Finanțare prin PNRR pentru formarea de competențe digitale în IMM

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), a lansat cererea de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților …

Turcia: Încetinire bruscă a creșterii economice

Impactul cutremurului devastator (de la începutul lunii februarie) asupra economiei turcești este încă incert, se arată într-o analiză realizată de Coface România. Kahramanmaraş, Hatay și Gaziantep – puternic afectate de seism – sunt centre regionale cheie pentru logistică, producție…

Modificări ale TVA în Elveția

Ambasada României la Berna informează că, începând cu 1 ianuarie 2024, în Elveția au crescut cotele TVA. Astfel, taxa pe valoare adăugată standard s-a majorat de la 7,7% la 8,1%, cea redusă (la alimente) a crescut la 2,6%, de la 2,5%, în timp ce TVA pentru hoteluri/cazare este 3,8% (+0,1 puncte procentuale). Informații detaliate despre această modificare pot fi găsite pe pagina de internet a Oficiului Federal pentru Administrarea Taxelor (FTA).

București

Iuliu Stocklosa, preşedintele CCIB, la deschiderea Salonului Nautic Bucureşti: „Văd că această piaţă se maturizează cu fiecare an ce trece şi este nevoie de eforturi concentrate ca să susţinem dezvoltarea întregii comunităţi de afaceri”

În perioada 30 martie – 2 aprilie, la Hala Laminor din Capitală (Bd. Basarabia nr. 256), va avea loc cea de a XIII-a ediție a Salonului Nautic Internațional București – Caravan, Motorhome & Adventure, eveniment susținut de Camera bucureșteană, în calitate de partener.

„Am observat cu încântare creșterea constantă a afacerilor în sectorul nautic și în cel de adventure, în condiţiile în care ambele au fost greu încercate de evenimentele din ultimii ani. Văd că această piaţă se maturizează cu fiecare an ce trece şi este nevoie de eforturi concentrate din partea noastră, a tuturor, ca să susţinem dezvoltarea întregii comunităţi de afaceri…

Municipiul București conduce detașat în topul contribuției unităților administrativ-teritoriale din România în formarea Produsului Intern Brut (PIB)

Institutul Național de Statistică a estimat prin Comunicatul din 14.02.a.c. că PIB-ul României a crescut în 2022, comparativ cu 2021, cu 4,8%, ritm superior mediei anunțate de Eurostat pentru Statele Membre ale Uniunii Europene (SM UE) de 3,6%.

Până la publicarea datelor oficiale privind evoluția PIB-ului, atât în țara noastră cât și în celelalte SM UE, un recent Raport al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) a permis mai multor publicații să prezinte date privind contribuția județelor și Municipiului București la formarea PIB.

Licitație publică deschisă pentru delegarea serviciului public de salubrizare pe raza sectorului 4

Primăria sectorului 4 a demarat procedura de achiziție publică în vederea atribuirii unui contract privind „Delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 4 al Municipiului București”, cu durata de 60 de luni de la semnarea acestuia de către ambele părți. Potrivit unui comunicat de presă emis de instituția amintită, anunțul de participare cu numărul CN1052470, însoțit de toate documentele aferente, printre care și caietul de sarcini, a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice (https://www.e-licitatie.ro/pub) la data de 25 februarie 2023.

Din lumea afacerilor

Companii

“Capacitatea de adaptare, perseverența și echipa sunt factorii care au contribuit semnificativ la dezvoltarea firmei”

interviu cu Sandu CUTURELA, director general, Printing Packaging

Cum a început povestea firmei?

Povestea tipografiei a început undeva în anii ‘90 când, după absolvirea facultății, am pornit pe calea antreprenoriatului. Întotdeauna am fost pasionat de producția de ambalaje, pentru că este un domeniu în care ai nevoie nu numai de cunoștințe tehnice, ci și de creativitate.

THERMOSTAHL – soluții inteligente pentru reședințe și sectorul industrial

De aproape 60 de ani, THERMOSTAHL produce cazane din oţel și sisteme eficiente energetic pentru încălzire și apă caldă. Povestea firmei începe la Salonic, în anul 1965, când inginerul Miltiadis Matsios pune bazele unei atelier unde se produceau cazane din oțel, realizate în mare parte manual și care utilizau combustibil solid, păcură, generatoare de abur și schimbătoare de căldură pentru aplicații industriale.

Impressyo Solutions – societate de consultanță în afaceri internaționale

Impressyo Solutions SRL este o companie cu o experiență solidă în furnizarea de servicii de consultanță de afaceri și asistență decizională pentru clienți din întreaga lume. „Cu sediul central în București, firma noastră s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, fiind acum unul dintre liderii de piață în domeniul serviciilor de due diligence, afaceri guvernamentale, finanțări private, business intelligence și asistență decizională”, precizează Ali A.C. Nahaboo, Chief Executive Officer.

Conform sursei citate, Impressyo Solutions a devenit un partener comercial de încredere pentru companii de top din Elveția, Franța și Statele Unite ale Americii…

keyboard_arrow_up