Cristian Parvan

Este importantă creșterea PIB-ului pentru România?

Întrebarea este retorică, dar vrea să sublinieze importanța economiei reale, productive, ca bază a satisfacerii cererilor justificate ale tuturor cetățenilor, în activitate, pensionari sau cei aflați în sistemul educativ. Toate cerințele vieții cotidiene necesită existența bunurilor și serviciilor concrete, indiferent cine este producătorul …

citește mai departe

Eveniment

Cristian Parvan

Este importantă creșterea PIB-ului pentru România?

Întrebarea este retorică, dar vrea să sublinieze importanța economiei reale, productive, ca bază a satisfacerii cererilor justificate ale tuturor cetățenilor, în activitate, pensionari sau cei aflați în sistemul educativ. Toate cerințele vieții cotidiene necesită existența bunurilor și serviciilor concrete, indiferent cine este producătorul …

Activitate camerală

Interviul nostru

Antreprenorii trebuie să fie puternici, să creadă în ei și în România!

Interviu cu Aurica SERENY, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România

Reporter:Care este situația industriei de mobilă la 9 luni de la declanșarea pandemiei de Covid-19?
Aurica Sereny: Producția industrială în sectorul nostru este mai mică cu 19%, la 9 luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, iar exportul cu circa 23%, la 8 luni. Industria a avut un șoc în lunile martie, aprilie și mai. Spre exemplu, în luna aprilie, producția industrială a fost de 29% față de aprilie 2019. Însă, odată cu ridicarea restricțiilor, lucrurile ….

Curier legislativ

Simplificarea legislației aplicabile societăților cu răspundere limitată

Până la adoptarea Legii nr. 223/2020, pentru simplificarea și debirocratizarea transferului de părți sociale și a vărsării capitalului social, procedura de transfer al părților sociale ale unei societăți cu răspundere limitată către o persoană care nu deținea calitatea de asociat al societății respective presupunea parcurgerea a două etape.
Prima etapă viza adoptarea de către asociați a unei hotărâri de aprobare a transferului părților sociale și depunerea acesteia la Registrul Comerțului, în vederea …

Legea Concurenței: modificări și completări ale legislației secundare

Potrivit Buletinului legislativ realizat de Țuca Zbârcea și Asociații, recent au fost modificate și completate o serie de regulamente și instrucțiuni în aplicarea Legii Concurenței nr. 21/1996 („Legea Concurenței”).
Astfel, completările aduse Regulamentului de procedură al Consiliului Concurenței, pus în aplicare prin Ordinul Președintelui …

Pentru afacerea dvs.

În pregătirea Brexit: acțiuni recomandate

Începând cu 1 ianuarie 2021, relația între Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi diferită. Noua realitate politică, juridică și socio economică va genera schimbări semnificative pentru comunitatea de afaceri românească.
În opinia Georgianei Iancu, partener, Asistență Fiscală și Juridică, coordonator al Departamentului de Taxe Indirecte din cadrul EY România și a lui Mihai Petre …

Munca “de oriunde” – particularităţi şi riscuri asociate

Organizarea clasică a proceselor de muncă a fost înlocuită rapid, în ultima perioadă, cu metode noi, care au flexibilizat forțat activitatea angajaților. Pandemia Covid-19 a creat o nouă dinamică și a accelerat mobilitatea în relațiile de muncă, astfel încât, pentru multe sectoare de activitate, munca de la domiciliul salariatului sau din orice altă locație agreată cu angajatorul …

Fonduri pentru digitalizarea IMM-urilor

În perioada următoare se va lansa Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 2, Acțiunea 2.2.2. Digitalizarea IMM-urilor. Acest program de finanțare se adresează microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii care doresc finanțare pentru achiziționarea de echipamente și servicii IT&C necesare digitalizării activității curente.
Valoarea finanțării nerambursabile este cuprinsă între 30.000 euro și 100.000 euro, iar intensitatea maximă a ajutorului este de 90% din valoarea eligibila a proiectului …

Programul expozițional al HUNGEXPO – 2021

Prin amabilitatea Ambasadei României în Ungaria vă oferim anexat informații despre cele mai importante manifestari expoziționale organizate anul viitor de HUNGEXPO, liderul industriei de profil din țara vecină …

București

Campanie versus realitate. Sau când gunoiul nu mai poate fi ascuns sub preş

După preluarea mandatului de primar general, Nicuşor Dan spunea că „Bucureştiul are trei mari probleme: termia, gunoiul şi locurile de parcare”. Aş avea multe de spus despre toate trei, însă astăzi mă voi referi doar la gunoi.
Bucureștiul produce un milion de tone de gunoi, anual. Gropile de depozitare sunt tot mai pline, legile europene, drastice cu poluatorii. Capitala României riscă penalități comunitare dure, din cauză că nu reciclează suficiente deșeuri. La toate acestea se adaugă lipsa unei strategii coerente de rezolvare a problemei şi dispute mai mari sau mai mici între furnizori şi beneficiari. Aş începe cu acestea din urmă.
După cum ştiţi, de ceva vreme, sectorul 1, cel mai mare şi bogat sector al capitalei …

Din lumea afacerilor

Cum au performat companiile din Top 500 ECE

Potrivit studiului Top 500 ECE, ajuns la a douăsprezecea ediție şi publicat recent de Coface, Europa Centrală și de Est (ECE) este prezentată ca o zonă prosperă. „În 2019, majoritatea companiilor din regiunea ECE au beneficiat de un mediu economic favorabil continuu, aspect predominant în cazul economiilor mai mici orientate spre export”, explică Declan Daly, CEO Coface Europa Centrală și de Est, conform unui comunicat de presă remis redacţiei de Coface România.
Cifra de afaceri agregată a celor mai mari 500 de companii a atins 740 miliarde euro, în creştere cu 5,5% faţă de anul …

A treia rectificare bugetară pe anul 2020 aprobată de Guvern

Anul 2020 a fost marcat de schimbare. Toate domeniile au fost afectate de situația pandemică cu care ne confruntăm și a fost necesar să găsim soluții și să ne adaptăm. Acest lucru se poate observa și în ceea ce privește bugetul de stat, care, pentru a treia oară anul acesta, suferă o rectificare, comparativ cu anul anterior, atunci când au existat doar două.
Efectele crizei sanitare vor fi persistente pe plan social și economic, iar traversarea acestei situații dificile de către comunitatea de afaceri depinde de sprijinul Guvernului, dar şi de al băncilor centrale …

Firmele continuă să angajeze tineri cu dizabilităţi, chiar şi în condiţii de pandemie

„Chiar şi în plină criză sanitară şi economică, sunt angajatori care continuă să integreze în echipele lor tineri cu dizabilităţi. Spre bucuria noastră, vorbim nu numai de companii multinaţionale cunoscute, care au o politică bine conturată în domeniul responsabilităţii sociale, ci şi de firme locale, mici şi mijlocii, din domenii de activitate diverse, de la producţie, până la comerţ şi alimentaţie publică. În plus, cei mai mulţi dintre beneficiarii noştri, angajaţi înainte de pandemie, şi-au păstrat locul de muncă. Atât angajatorii, cât şi tinerii cu dizabilităţi au beneficiat, inclusiv în perioada pandemiei, de servicii de angajare asistată furnizate de echipa noastră …

Companii

LANCO GROUP, peste 65 de ani de tradiție și inovație

LANCO SRL este membră a LANCO Group GmbH. Încă de la începuturile ei, în anul 1953, în Hanovra, Germania, marca LANCO reprezintă progresul și investițiile în cercetare. De la primele corturi de camping, în 1953, până la structuri din oțel și corturi gonflabile în anii 1960, sisteme de decontaminare în anii 90 și bărci de salvare …

Bursa de afaceri

Cereri de ofertăLicitațiiOferte
keyboard_arrow_up