În perioada 22 – 25 aprilie a avut loc la Rotterdam (Olanda) cea de-a XVI-a ediție a Congresului Mondial al Energiei, cu tema „Redesigning Energy for People and Planet”.
Delegația României a inclus specialiști de marcă din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Transgaz, Electrica SA, Distribuție Energie Electrică România (DEER), OMV Petrom, Asociației Producatorilor de Energie (HENRO), precum și ai Programului FEL România al CNR-CME. Delegatia oficială a țării noastre a fost condusă de: Ioan – Dan Gheorghiu, președintele CNR-CME și membru în Comitetul de Strategie și Comunicare al Consiliului Mondial al Energiei, Ștefan Gheorghe, director general executiv CNR-CME și membru în Comitetul de Studii al Consiliului Mondial al Energiei, Silvia Vlăsceanu, director executiv HENRO, membru al Consiliului Director al CNR-CME și membru al Comitetului de Programe al Consiliului Mondial al Energiei, și de Bogdan Leu, membru FEL 100 și membru al Comitetului de Programe al Consiliului Mondial al Energiei.
Conform unui comunicat de presă emis de CNR-CME, această ediție a Congresului a reprezentat un punct de referință pentru marcarea Centenarului Consiliului Mondial al Energiei și pentru analizarea tranziției energetice la nivel mondial, precum și a oportunităților pentru un viitor energetic sustenabil. În marja Congresului au avut loc și lucrările Adunării Executive a CME, precum și o serie de întâlniri de lucru la care au participat reprezentanții României.
În cadrul întrunirii Adunării Executive, CNR-CME a primit diploma pentru recunoașterea specială a activității depuse de Comitetul Național Român, ca membru al CME, cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență a organizației.
„Vom continua să dezvoltăm activitățile complexe în cadrul Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, membru fondator al CME din anul 1924, care, în cei 100 de ani de existență a depus eforturi recunoscute, ca lider în familia organizațiilor neguvernamentale din România, care are realizări recunoscute și al cărui succes se bazează pe excelența echipei de conducere, a membrilor noștri colectivi și individuali, a partenerilor și colaboratorilor noștri”, a declarat cu acest prilej Ștefan Gheorghe, director general executiv al CNR-CME.
Potrivit sursei citate, la Congres au luat parte peste 7000 de participanți, din peste 150 de țări și teritorii. În cadrul celor peste 60 de sesiuni de discuții și dezbateri au susținut intervenții peste 250 de vorbitori, dintre care aproximativ 70 de miniștri. De asemenea, au fost prezente peste 100 de firme expozante. (C.Ș.)