Calendarul fondurilor europene 2023: 534 de apeluri de proiecte, în valoare de 40 miliarde de euro

image_pdfimage_print

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în 2023 urmează să fie lansate, prin Politica de Coeziune 2021-2027 (PC) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 534 de apeluri de proiecte, în valoare de 40 miliarde de euro. Dintre acestea, pentru mediul de afaceri sunt pregătite 139 de apeluri, în valoare de 6,1 miliarde de euro.

Pentru a asigura posibilitatea pregătirii din timp a proiectelor și pentru a permite corelarea diferitelor surse de finanțare, atât din PC, cât și din PNRR, MIPE a publicat calendarul consolidat al apelurilor de proiecte de anul acesta, disponibil AICI.

„Este un pas firesc, din respect pentru toți actorii implicați, pentru ca orice beneficiar din țară să poată verifica unde și când se lansează un apel de proiecte, ce trebuie să urmărească și cum poate accesa fondurile europene. Această resursă vitală pe care o avem la dispoziție a părut de multe ori o himeră, tocmai de aceea, prin măsurile pe care le pregătim, vrem să fim siguri ca în anii ce îi avem în față vom aduce banii europeni aproape de oameni”, a transmis ministrul Marcel Boloș. (C.Ș.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu