Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a participat joi, 30 martie, la deschiderea celei de-a XIII-a ediţii a Salonului Nautic Internaţional Bucureşti – Caravan, Motorhome & Adventure, eveniment susţinut de Camera bucureșteană, în calitate de partener.
„Am observat cu încântare creșterea constantă a afacerilor în sectorul nautic și în cel de adventure, în condiţiile în care ambele au fost greu încercate de evenimentele din ultimii ani. Văd că această piaţă se maturizează cu fiecare an ce trece şi este nevoie de eforturi concentrate din partea noastră, a tuturor, ca să susţinem dezvoltarea întregii comunităţi de afaceri.
Cred cu tărie că menirea noastră, a CCIB, este la fel de puternică ca şi în urmă cu 155 de ani, când a fost înfiinţată Camera. Reprezentăm interesele membrilor noştri şi ale comunităţii de afaceri per ansamblu. Oferim comunităţii de afaceri un sprijin real în dezvoltarea sa, în intermedierea relaţiilor economice interne şi internaţionale, identificarea de noi oportunităţi de business, precum şi în facilitarea discuţiilor cu autorităţile statului”, a subliniat Iuliu Stocklosa în deschiderea manifestării.
Evenimentul, organizat indoor, a reunit peste 50 de companii din țară, care își desfășoară activitatea în domeniul nautic de agrement și în cel producției și distribuției de autorulote. Nu au lipsit școlile de navigație, prestatorii de servicii conexe, produse și accesorii dedicate, camping și lifestyle.
Expoziția, devenită tradițională, a urmărit promovarea domeniilor menționate și a reprezentat un reper atât pentru industrie, cât și pentru cei pasionați. Totodată, a fost urmărită cu interes și de producătorii de ambarcațiuni și vehicule recreaționale din Europa, care vor să își extindă aria de reprezentare și în România.
Organizatorii au pregătit premiere absolute Made in Romania și au completat lista de activități recreative promovate cu un nou hobby: aviația ultraușoară.
„Deși digitalizarea și migrarea către mediul online este inevitabilă, noi rămânem fideli comunicării directe, interacțiunii umane, emoțiilor firești. Vorbim despre hobby-uri, nu despre necesități! Este important să vezi fizic un produs, să îl poți atinge, să îl poți testa, să îl poți compara cu alte produse similare, să cunoști vânzătorul, să te informezi corect. Expoziția a oferit aceste oportunități”, a precizat coordonatorul evenimentului, Ionuț Tudose.
Salonul, desfăşurat în hala istorică Laminor, a fost susținut, de asemenea, de: Forțele Navale Române, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și de Primăria Sectorului 3.