Condiții preferențiale de participare la China International Import Expo, pentru firmele românești

image_pdfimage_print

În perioada 5-10 noiembrie 2022 la Shanghai (R. P. Chineză) va avea loc cea de a V-a ediție a China International Import Expo (CIIE), cea mai mare manifestare expozițională dedicată importului organizată pe plan mondial.

Evenimentul este structurat și în acest an în pavilioane tematice, dupa cum urmează: produse agro-alimentare, automobile, echipamente și automatizări, bunuri de consum, echipament medical și medicamente, servicii.

Potrivit Ambasadei R. P. Chineze de la București, companiile românești care doresc să participe se bucură de o serie de avantaje:

  • pentru o suprafață minimă de expunere de 36 mp, tariful perceput este de 330 USD/mp, comparativ cu tariful standard de 400 USD/mp.
  • în cazul în care sunt mai multe firme românești în pavilion, se aplică o reducere suplimentară de 10% (330 USD/mp – 33 USD/mp = 297 USD/mp);
  • subvenție de 300 RMB (yuani)/mp pentru amenajare spațiu. Conform calculului Ambasadei Chinei, cheltuielile cu amenajarea spațiului nu depășesc subvenția.

De asemenea, pentru prima dată în istoria CIIE Shanghai, organizatorii, la sugestia Ambasadei R. P. Chineze la București, acceptă pavilion național al României și în pavilioanele tematice. Așadar, dacă România are câteva firme în pavilionul de produse agro-alimentare, va avea pavilion national. În mod similar, în pavilionul dedicat echipamentelor și automatizărilor, unde este inclusă și tehnologia informației, cât și în cel dedicat echipamentelor medicale și medicamentelor (unde este și secțiunea de produse Bio).

Pentru informații suplimentare și pentru confirmarea interesului privind participarea la acest Târg, vă puteți adresa la:

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București
Persoană de contact: Mircea Toader,
Coordonator al Centrului Consultanță Afaceri și Relații Internaționale,
tel. 0725 167 894 sau 0723 144 663,
email: mircea.toader@ccib.ro

(C.Ș.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up