Cristian Șerban, Calibru9: „Vrem să dezvoltăm tirul sportiv în România și să încurajăm oamenii să tragă cu arma pentru relaxare”

image_pdfimage_print

Calibru9 este un complex de poligoane de tir sportiv indoor pentru arme cu glonț, carabine și arme neletale, cu o suprafață de peste 1000 de mp, situat într-o zonă cu acces facil (Mega Mall – Arena Națională), cu parcare proprie și pază permanentă, construit cu respectarea celor mai noi standarde la nivel european în domeniul siguranței și al confortului tragătorilor. Potrivit reprezentanților complexului, ideea unei astfel de afaceri le-a venit din pură pasiune pentru tirul sportiv și pentru arme în general.

Aici, bucureștenii se pot relaxa într-un mod inedit, descărcând diverse tipuri de arme în țintele din cele 3 poligoane separate, cu grade de protecție balistică potrivite pentru pistol calibru mare și pistol de competiție calibru redus (7 standuri de tragere automatizate la 25 m); pușcă de calibru mare, (3 standuri de tragere automatizate la 50 m); pușcă/pistol cu aer comprimat – tir sportiv sau arme neletale (5 standuri de tragere la 15 m).

Conform lui Cristian Șerban, reprezentantul Calibru9, bucureștenii care calcă pragul complexului vin mai ales pentru a se elibera de stres, și mai puțin pentru a învăța să folosească armele de foc. „Nu este neapărat recomandat ca o persoană să știe să folosească o armă, cât este recomandat să încerce să o folosească pentru divertisment și relaxare. Oamenii vin la noi să se distreze și mai puțin să învețe să folosească armele”, spune Cristian Șerban.

O întrebare pe care mulți și-o pun este câți oameni dețin arme de foc. Cei de la Calibru9 subliniază că nu dețin toate datele necesare pentru a face o astfel de estimare, dar apreciază că în jur de 3-5% dețin arme. În ceea ce privește diferențele majore între împușcăturile pe care le vedem în filme și cele din viața reală, reprezentanții complexului spun că ceea ce se întâmplă în filme nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în poligon. „Acolo, în filme, totul este ficțiune. În poligon, totul este real. Puțini știu că a petrece timp într-un complex de tir te relaxează enorm și te motivează”, punctează Cristian Șerban.

Poligonul poate fi închiriat pentru grupuri de 10-30 copii, pentru petreceri tematice unice, dar și pentru activități de tip team building pentru angajații companiilor, cărora le oferă posibilitatea de a interacționa într-un cadru informal și într-o atmosferă relaxată. Activitatea din poligon se desfășoară sub atenta supraveghere și îndrumare a unei echipe de instructori formată din specialiști (foști polițiști și militari, sportivi), care îi ghidează pe cei care trec pragul complexului în tainele tirului sportiv. Pentru deplina siguranță a clienților, din echipa Calibru9 fac parte, de asemenea, armurieri și asistenți medicali.

Pot fi închiriate arme cu glonț (Glock, CZ, Carpați, Makarov, Taurus etc.) sau pot fi aduse arme proprii. De asemenea, complexul dispune de sală de instructaj separată și de o cafenea, de unde invitații pot urmări activitatea din poligon, din spatele geamurilor antiglonț. „Oamenii, în general, preferă să tragă cu armele pe care le văd în filme sau jocuri, sau cu cele pe care le-au folosit în armată, însă noi recomandăm arma în funcție de starea emoțională pe care o are clientul în momentul în care vine în poligon”, detaliază Cristian Șerban.

Dacă Bucureștiul ar fi o armă de foc, cei de la Calibru9 sunt de părere că n-ar exista o armă mai bună ca AK47 cu care orașul nostru să se asemene, iar motivele sunt cât se poate de bune: „pentru că rezistă la intemperii, mizerie și poluare.”

Programul de funcționare al complexului de poligoane Calibru9 este de luni până duminică în intervalul orar 12:00-22:00. Programările se pot face fie telefonic la numărul 0743 129 129 sau pe pagina de internet a companiei, la adresa https://calibru9.ro/rezerva-acum/ .

 

Informații suplimentare: 

Calibru9
Str. Vatra Luminoasă, nr 108, sector 2, București
Tel. 0743 129 129
Email: office@calibru9.ro
https://calibru9.ro
https://www.facebook.com/calibru9/

C. ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu