Curs: “Analiza financiară – nivel bază”

image_pdfimage_print

În perioada 6 – 7 aprilie 2021, orele 09:00 – 13:00, Institutul Bancar Român organizează online, pe platforma Zoom, cursul “Analiza financiară – nivel bază”.

Cursul se adresează personalului implicat în activitatea de analiză financiară, care nu dispune de o experiență vastă în domeniu, angajaților din bănci, oamenilor de afaceri, contabililor, persoanelor implicate în diverse activități economice, antreprenorilor etc.

Membrii CCIB cu cotizaţia achitată la zi interesați să participe la acest curs beneficiază de un tarif special de 655 lei/persoană (nu se aplică TVA), redus cu 25% faţă de tariful standard.

După parcurgerea acestui curs participanții vor putea să:

 • Contribuie la reducerea riscului în activitatea de gestionare a resurselor financiare;
 • Întocmească bilanţul în varianta restructurată;
 • Analizeze bilantul în varianta restructurată;
 • Analizeze (interpreteze) corect indicatorii de bonitate;
 • Intercoreleze indicatorii de bonitate în vederea luării unor decizii investiţionale corecte;
 • Înteleagă fluxurile de fonduri care iau nastere între două perioade;
 • Analizeze şi interpreteze rezultatul exercițiului în funcţie de factorii care au contribuit la formarea nivelului global;
 • Coroboreze analiza financiară cu proiecția fluxului de lichidităţi pentru a putea lua decizii manageriale (de creditare) corecte, cu riscuri reduse;
 • Întocmească un flux de numerar;
 • Analizeze un flux de numerar.

Cursul este structurat pe trei module, după cum urmează:

 • Analiza structurii bilanţului: analiza financiară a bilanţului restructurat, fondul de rulment, necesarul de fond de rulment, trezoreria netă;
 • Analiza indicatorilor de structură: modul de interpretare a indicatorilor, indicatori de lichiditate (current ratio, quick ratio, working capital), indicatori de eficienţă, indicatori de îndatorare;
 • Analiza contului de profit şi pierdere: analiza fluxurilor, indicatorii de performanţă ai contului de profit şi pierdere (EBIT, EBITDA), indicatori de profitabilitate, indicatori de risc financiar.

Cursul este susținut de Levente Katona, licențiat al Facultății de Științe Economice a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și doctor în economie al Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române, cu numeroase specializări în domeniul managementului financiar și al marketingului bancar.

Levente a parcurs treptele profesionale de la economist la director de bancă (1992 – 2004), iar din 2004 pana în 2008 a coordonat activitatea de pregătire profesională pentru zona corporate într-una dintre băncile aflate în top cinci din România şi parte a unui important grup financiar european. Are o experienţă vastă în training, consultanță şi formare profesională și de peste 12 ani susține cu succes cursuri cu tematicile: Analiza financiară și analiza cash-flow, Management financiar, Managementul proiectelor – îmbunătățiirea proceselor (Lean Management), Standingul financiar al firmei – noțiuni de contabilitate, Managementul costurilor, Marketing – promovarea și vânzarea produselor, Costumer care – fidelizarea clienților, Management strategic etc.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei anexate și transmiterea acesteia la adresa de email gabriela.dumitrache@ibr-rbi.ro, cu CC la adresa membri@ccib.ro, cu mentiunea apartenenței la CCIB ca membru, pentru a beneficia de tariful redus.

Invitaţia este generată de către IBR sub forma unui link, care va fi transmis participanților de către organizator, cu câteva zile înainte de data de începere a cursului. Aceștia trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite CPD.

 

Informații suplimentare:
Institutul Bancar Român
Gabriela Dumitrache,
specialist training
telefon: 0748.886.822

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu