BUSINESS & COMPETITIVE INTELLIGENCE FOR YOUR DAILY JOB

image_pdfimage_print

OBIECTIV

Însuşirea de către participanţi a unui set de cunoştinţe specifice domeniului Business & Competitive Intelligence, care poate fi utilizat de către aceştia în activitatea proprie. Seminarul constituie o inițiere practică din perspectiva experţilor în Intelligence, cu privire la raportarea și utilizarea datelor şi informațiilor în procesul de luare a deciziilor.

GRUPUL ŢINTĂ

Seminarul este util personalului din front-office, vânzări directe, managementul relaţiei cu clienţii, consultanţilor, consilierilor, tuturor angajaţilor dintr-o companie/instituţie financiară, care prin gestionarea informaţiilor despre produse, servicii, clienţi, competitori şi despre mediul în care organizaţia îşi desfăşoară activitatea sau are interese, contribuie la susţinerea proceselor decizionale ale managementului.

CONŢINUT

  • Noţiuni specifice de Business & Competitive Intelligence;
  • Cum se creează un produs de Business & Competitive Intelligence şi înțelegerea rolului acestuia în luarea deciziilor;
  • Procesul de Intelligence: Modelul Ciclului de Intelligence;
  • Selectarea nevoilor prioritare de informaţii;
  • Planificarea culegerii de informaţii;
  • Culegerea legală de informaţii;
  • Procesarea, analiza şi sinteza informaţiilor;
  • Diseminarea informaţiilor;
  • Impactul unui produs de tip Intelligence asupra deciziei de business.

LECTORI

Dr. Adriean Pârlog are peste 25 de ani de experienţă în domeniul Intelligence şi a deţinut funcţia de  Şef al serviciului de analiză informaţii militare. În prezent este profesor asociat la Universitatea Lucian Blaga şi la Universitatea Babeş Bolyai, membru în comisii de admitere la cursul postuniversitar de Informaţii Militare, membru în comisii la Colegiul Naţional de Apărare, conducător ştiinţific, etc. A absolvit Facultatea de Cibernetică Economică şi Statistică – Specialitatea Cibernetică Economică, după care a urmat un curs postuniversitar de Specializare în Modelarea şi simularea fenomenelor economico – sociale în cadrul ASE. Deţine titlul de Doctor obţinut de la Academia de Înalte Studii Militare, unde a absolvit şi un curs postuniversitar de informaţii militare. Aria sa de expertiză include: intelligence & business intelligence, teoria informaţiilor, modelarea şi simularea proceselor economice şi sociale.

Dr. Ionuţ Corduneanu este specialist în informaţii şi securitate, consultant în informaţii pentru afaceri şi doctorand la Academia Naţională de Informaţii, vicepreşedinte al Asociaţiei Specialiştilor în Informaţii pentru Afaceri (asia.org.ro), membru al Strategic & Competitive Intelligence Professionals (scip.org) şi redactor-şef adjunct al revistei Business/Competitive Intelligence. De asemenea, este trainer autorizat ANC, livrând în mod curent cursuri în domeniul informaţiilor pentru afaceri. Este licenţiat în comunicare socială-informaţii (ANI) şi are o practică de peste 13 ani în domeniul intelligence.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata unei zile (8 ore).

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

6 aprilie 2021, orele 9.00 – 17.00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

TARIFUL SPECIAL pentru membrii CCIB cu cotizaţia achitată la zi (redus cu 25% faţă de tariful standard): 655 lei/persoană (nu se aplică TVA)

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare.

Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg

PERSOANĂ DE CONTACT:
Anca Străchinescu, anca.strachinescu@ibr-rbi.ro,
telefon: 0748.886.818

 

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up