Curs „Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal”

image_pdfimage_print

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) în parteneriat cu Professionals Business Knowledge organizează în sistem de videoconferinţă cursul „Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal”, acreditat ANC pentru toate modulele din standardul european, cod COR 242 231.

Până la finalul anului mai este programată o singură serie de curs, şi anume în perioada 7 decembrie 2020 – 11 ianuarie 2021.

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare, conform cerințelor din standardul ocupațional. Pot participa și persoane cu studii medii, dar acestea nu vor putea susține examenul recunoscut de ANC și, în consecință, vor primi doar diploma de participare la curs.

Sesiunile de instruire sunt susţinute de avocați specializați în domeniul protecției datelor cu caracter personal, specialiști IT, auditori în domeniul securității informației, fiind abordate aspectele practice cu privire la prelucrările datelor cu caracter personal ale clienților, salariaților și furnizorilor din organizație din perspectiva dispozițiilor G.D.P.R.

Conform standardului ocupațional cod COR 242231, durata totală a cursului este de 180 de ore (teorie şi practică), aceasta fiind structurată astfel:

 • 5 zile: sesiune de curs în sistem de videoconferință: prezentări, dezbateri, aplicații practice;
 • 17 zile: parte practică individuală: realizarea proiectului final, îndrumare şi coordonare prin email;
 • O zi: sesiune de curs cu prezentă online: recapitulare, verificare proiecte, evaluarea finală: test grilă şi susţinere proiect.

Diploma de absolvire va fi eliberată în aproximativ 7 zile de la data examinării.

Programul zilnic este: 9.30 – 17.00.

Potrivit organizatorilor, în urma finalizării cursului cu examen ANC, participanţii vor dobândi competențele și deprinderile necesare pentru a:

 • informa organizația și persoanele vizate cu privire la drepturile și obligațiile lor, în baza legislației privind protecția datelor cu caracter personal;
 • monitoriza modalitățile prin care organizația respectă legislația privind protecția datelor cu caracter personal și standardele specifice la care organizația a aderat;
 • emite recomandări și a oferi asistență de specialitate organizației cu privire la interpretarea și aplicarea prevederilor legislației privind protecția datelor cu caracter personal;
 • gestiona relația cu autoritatea de supraveghere în domeniul protecției datelor cu caracter personal;
 • respecta principiul obiectivității în domeniul protecției datelor cu caracter personal;
 • asigura și gestiona registrului de evidență al prelucrării datelor cu caracter personal;
 • gestiona și coordona resursele umane, financiare, tehnice necesare realizării sarcinilor și activităților specifice domeniului protecției datelor cu caracter personal;
 • se dezvolta profesional continuu în domeniul protecției datelor cu caracter personal;
 • monitoriza alocarea instrumentelor și metodelor de îmbunătațire a eficacitații sistemului de management al securității datelor cu caracter personal;
 • analiza și evalua riscurie de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Pentru înscrierile efectuate până la data de 30 noiembrie 2020, preţul cursului în sistem online este de 990 de lei, redus de la 1.400 lei şi include: certificat de absolvire ANC și supliment conform cod COR 242 231; materialele de curs; taxa de examinare ANC. De menţionat că la preţul menţionat nu se adaugă TVA, cursurile acreditate ANC fiind scutite de plata TVA-ului.

Plata cursului se face în contul bancar al Professionals Business Knowledge SRL

Cod fiscal: 34831314 (fara RO)
Reg. Com.: J/40/9352/2015
Sediul: Str. Valea Buzaului 3, bl. G13, ap. 47, sector 3, Bucuresti
IBAN: RO63CECEB30830RON4063069
Banca : CEC BANK sucursala Ghica Tei

Dacă sunteţi interesaţi să participaţi la acest curs, este necesară completarea Formularului anexat şi transmiterea acestuia la adresele de email: anca.apalaghiei@ccib.ro, vanzari@training-professionals.ro.

Colegii noştri vă informează că acest demers reprezintă comanda dvs. fermă; în urma primirii formularului vor emite o factură proforma pe baza căreia se va putea achita taxa de participare.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la: Anca Apalaghiei, telefon 0730.980.807; e-mail: anca.apalaghiei@ccib.ro, şi de la Andrei Parvu, telefon 0746.199.869; e-mail: vanzari@training-professionals.ro.

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up