Demarează activitatea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București

image_pdfimage_print

În a doua parte a lunii iulie, în prezenţa primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, a avut loc Adunarea Generală a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București (APDTB), întâlnire în cadrul căreia s-a votat noul statut și noua conducere a Asociației.

”Relansarea economiei locale presupune coordonarea cu reprezentanții sectorului turistic din București pentru mai multă eficiență în atragerea de turiști”, a apreciat edilul, care a punctat că: “Anul acesta, pentru prima dată de la înființarea ei, APDTB are buget propriu, ceea ce-i va permite să funcționeze efectiv și nu declarativ în sensul obiectivelor asumate”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Generală.

Cu acest prilej, s-a discutat despre proiectele de viitor ale Asociaţiei, precum: strategia de marketing a Bucureștiului, facilitarea investițiilor în turismul bucureștean, realizarea unei rețele de centre de informare turistică și stimularea unor programe turistice de nișă (turism cultural, sportiv sau educațional).

Alături de Primăria Capitalei, membri fondatori ai APDTB sunt: Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, Tarom S.A., Aeroporturi București S.A., Federația Industriei Hoteliere din România, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România, Clubul internațional al profesioniștilor din turism SKAL International România și Patronatul Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România. (C.Ş.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up