East Electric la jubileul celor 30 de ani de succes în performanţă şi competiţie

image_pdfimage_print

Anul 2020 reprezintă jubileul celor 30 de ani de la înfiinţarea firmei East Electric SRL, domeniul principal de activitate al companiei fiind, potrivit nomenclatorului CAEN, cercetare dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie.

De-a lungul acestor ani, firma a activat cu succes pe o piaţă aflată într-o continuă schimbare: de la perioada de tranziţie către sistemul democratic, la dezvoltarea noilor tehnologii, digitalizare, până la Industria 4.0 care se caracterizează prin nivelul automatizării unei fabrici, în care găsim roboţi ce pot face singuri activităţi utilizand IoT (the internet of things), tehnologia cloud şi inteligenţa artificială.

Compania a luat naștere în anul 1990, iar patru ani mai târziu începe colaborarea cu Bosch, cu departamentul de Tehnică de Comandă și Acționare. Anul 1995 marchează începutul colaborarii pe departamentul de Hidraulică Bosch, urmând apoi un parteneriat de afaceri cu Bosch Automation Technology. Din anul 2000, East Electric desfăşoară activitate de vânzări cu produse din cadrul diferitelor divizii ale firmei Bosch Rexroth; în acelasi an firma a devenit integrator Bosch Rexroth.

În anul 2001, East Electric începe colaborarea cu Balluff GmbH, iar în anul 2004 devine unic reprezentant Balluff în România. Încă de la începutul parteneriatului Bosch-Rexroth, respectiv Balluff, East Electric a executat multiple aplicații complexe.

În 2013, East Electric înființează firma Balluff Automation SRL, unic distribuitor de produse si servicii Balluff GmbH in Romania. În același an, East Electric devin distribuitor Robert Bosch.

Un an mai târziu, în 2014, East Electric achiziționează firma SPIACT CF Arad, iar în 2016, devine integrator si distribuitor pentru Aventics GmbH. Începând cu anul 2018, firma realizează aplicații de succes folosind roboți industriali.

În acest moment East Electric are cca. 50 de angajați în 5 divizii de vânzări, cercetare-proiectare și producție.

Principalele activități ale firmei sunt:

 • vânzări echipamente Bosch Rexroth – pneumatică, hidraulică, mecanică, mecanică liniară și electrică;
 • consiliere tehnică pentru produse Bosch Rexroth;
 • vânzări echipamente Balluff – senzori și traductoare;
 • consiliere tehnică pentru produse Balluff;
 • proiectare de sisteme noi;
 • modernizare unități existente;
 • asistență tehnică în alegerea produselor;
 • asistență tehnică în perioada de garanție și post garanție.

De la înfiinţare şi până în prezent, compania East Electric s-a aflat constant pe podium, atât la Topul firmelor din municipiul Bucureşti, cât şi la Topul Naţional al Firmelor, topuri multicriteriale, ai căror laureaţi se stabilesc conform unei metodologii severe şi complexe, aplicate unitar la nivel naţional. De exemplu, anul trecut, compania s-a clasat pe locul 1 pe Bucureşti în domeniul cercetare-dezvoltare şi tot pe locul 1 pe România în domeniul cercetare-dezvoltare în alte ştiinte naturale şi inginerie .

Direcțiile principale de cercetare ale companiei sunt:

 • cercetare tehnologică la temă,
 • roboți industriali,
 • cercetare și proiectare utilaje la temă,
 • expertiză și consultanță tehnică pentru domeniile de specialitate ale departamentelor,
 • consultanță şi asistență tehnică la punerea în funcțiune a diverselor utilaje sau linii de fabricație pentru beneficiari din țară sau străinătate.

De-a lungul a trei decenii de activitate, echipa East Electric a realizat proiecte în diverse ramuri industriale, cum ar fi: industria automobilelor, industria metalurgică, industria transporturilor, industria chimică şi petrochimică, industria alimentară, industria energetică s.a, pentru beneficiari atât din ţară, cât şi de peste hotare, din Franţa, Algeria, Maroc, Turcia şi Rusia. În ceea ce priveşte firmele de top pentru care East Electric a dezvoltat proiecte, amintim doar trei: Renault, Continental şi Bosch.

Ce îşi propune compania pentru anii următori? Să fie în continuare prezentă pe piaţă cu proiecte ce vor folosi noile tehnologii, inclusiv cele disponibile prin a cincea revoluţie industrială. În Industria 5.0 va exista o legătură mai strânsă între inteligenţa umană şi inteligenţa artificială, în care operatorii vor lucra cot la cot cu roboţii, această industrie fiind mai aproape de natură pentru că va folosi energie obţinută din surse regenerabile şi va tinde să elimine deşeurile.

Din grupul de firme East Electric mai fac parte şi:

 • Cel mai nou şi modern poligon de tragere cu arma indoor din Bucureşti: calibru9.ro
 • Satul de Vacanţă cu camping din Delta Dunarii: campoeuroclub.ro
 • Roboţi Comau şi Sisteme şi componente pentru transporturi feroviare: spiactarad.ro
 • Senzori şi sisteme pentru automatizări industriale: balluff.ro

“Vom urma în continuare viziunea şi misiunea noastră respectiv Orice îmi propun este realizabil şi Succes în performanţă şi competiţie”, spun cei din echipa East Electric, cu aceeaşi dorinţă de a-şi depăşi permanent limitele, de a inova şi a dezvolta noi produse, servicii şi soluţii tehnologice.

Le dorim succes!

Descoperiți East Electric : film de prezentare

 

(C.S.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up