Finanțare prin PNRR pentru formarea de competențe digitale în IMM

image_pdfimage_print

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), a lansat cererea de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, parte a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 7 – Transformare digitală.

Practic, IMM-urile din România vor fi sprijinite în vederea recalificării forței de muncă în domenii tehnice cheie, precum: programare, analiza datelor, securitate cibernetică, design asistat de calculator, imprimare 3D. Conform unui comunicat de presă emis de ministerul de resort, alocarea pentru participarea angajaților la programe de perfecționare/recalificare este de maximum 17.000 euro/IMM.

„Competențele digitale avansate sunt esențiale în noua dinamică tehnologică din întreaga lume, care schimbă inclusiv piața muncii. Creșterea competitivității companiilor și a angajaților trebuie să fie o prioritate, fiind principalul ingredient al unei creșteri economice sănătoase. Este un apel important pentru mediul de afaceri, încurajez companiile să depună solicitările de sprijin și să participe la programele de perfecționare sau recalificare a angajaților pe aceste domenii care definesc economia viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

Înregistrarea și transmiterea solicitărilor de sprijin se poate face pe platforma PNRR (https://proiecte.pnrr.gov.ro). Data limită pentru depunerea solicitărilor de sprijin este 29 decembrie 2023, ora 17.00, urmând ca procesul de evaluare, selecție și contractare să fie finalizat până la data de 29 martie 2024.

IMM-urile selectate își vor putea forma/perfecționa angajații începând cu trimestrul I al anului 2024 și până în trimestrul IV 2025.

Metodologia de accesare este disponibilă aici: https://www.adr.gov.ro/wp-content/uploads/2023/02/Metodologia-pentru-IMM-uri_final.pdf.

Pentru informații suplimentare privind modul de implementare a apelului, cei interesați se pot adresa Autorității pentru Digitalizarea României, utilizând adresa de e-mail secretariat.competente@adr.gov.ro.

C. ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu