FOREN, la a XVII-a ediție

image_pdfimage_print

În perioada 16 – 19 iunie a.c. la Centrul Internațional de Conferințe Neptun se va desfășura cea de-a XVII-a ediție a Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrala și de Est – FOREN 2024, cu tema “Regândirea viitorului lumii printr-o energie sigură, curată și eficientă”.

Evenimentul, cu o tradiție solidă și cu o reputație remarcabilă, este organizat Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR – CME). FOREN răspunde unei nevoi reale de analiză și dezbatere a stării sectoarelor energetice din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est și de identificare a unor soluții de cooperare în domeniul energetic.

Programul profesional al Forumului va cuprinde peste 20 evenimente cu teme de actualitate la nivel naţional şi international: 4 sesiuni de lucrări tehnice, 9 evenimente principale (Ziua Regională a Energiei, mese rotunde la nivel de Forum; workshop-uri la nivel de Forum); mese rotunde la nivel de corporație; o expoziție internațională cu peste 20 de standuri.

Potrivit organizatorilor, au fost invitați să participe reprezentanți ai autorităților guvernamentale, manageri și persoane de decizie ale celor mai importante companii  si organizații, cunoscuți și apreciați specialiști din domeniul energiei din țară și din străinătate (Consiliul Mondial al Energiei și Comitetele Membre din Europa Centrală și de Est, Parlamentul European, Comisia Europeană s.a.).

Potrivit CNR-CME, la FOREN 2024 vor fi discutate teme legate de tranziția energetică justă în regiune, modul de adaptare a sectoarelor energetice la noile provocări, eficiența energetică și consumul inteligent, utilizarea unui mix optimizat de combustibili, noile tehnologii, educația personalului calificat în domeniul energiei și multe altele.

Luând în considerare caracteristicile distinctive ale acestei regiuni față de celelalte părți ale Europei, participanții vor găsi în FOREN  – eveniment regional al CME pentru Europa Centrala si de Est – o excelentă platformă de promovare a bunelor practici, dar și pentru schimburi de experiență și întâlniri de afaceri.

Informații suplimentare referitoare la taxele de participare, program etc. se pot obține accesând site-ul www.foren.ro sau de la Secretariatul Executiv la adresa: secretariat@cnr-cme.ro. (C.Ș.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up