George, platforma de digital banking a BCR, s-a deschis pentru microîntreprinderi și IMM-uri

image_pdfimage_print

La sfârşitul lunii noiembrie, George, platforma de digital banking a BCR, s-a lansat oficial pentru business, punând astfel la dispoziția antreprenorilor un ecosistem de funcționalități care îi va ajuta să aibă un control mai bun al afacerilor, într-un mod simplu, rapid și modern.

“În spatele afacerilor, care trec prin transformări existențiale și, în primul rând, digitale, sunt oameni cărora le trebuie un partener de drum ancorat în prezent și conectat la viitor. Au nevoie de o platformă deschisă pentru afaceri inteligente, capabilă să le simplifice viața, care să le ofere flexibilitate și viteză în luarea deciziilor ce fac diferența în business. Un instrument care le poate asigura transferuri mai rapide de informație, fluxuri de lucru mai eficiente și servicii financiare mai rapide, fără hârtii semnate și deplasări fizice. Am învățat, împreună cu clienții noștri, cum să construim un astfel de instrument. Cum să le putem pune la dispoziție timp personal sau timp pe care îl pot dedica pentru dezvoltarea afacerii. Împreună cu ei, cei 80.000 de clienți activi deja, îl deschidem acum oficial pe George pentru afaceri”, a declarat cu acest prilej Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română (BCR).

Conform unui comunicat de presă emis de banca amintită, prin lansarea lui George și pentru mediul de business, BCR propune antreprenorilor un portofoliu de produse și funcționalități digitale, unic ca ofertă integrată pe piața din România. Astfel, utilizând George, orice antreprenor, administrator unic de companie, își poate deschide un cont pentru afaceri 100% online, fără să intre în contact fizic cu banca. De asemenea, antreprenorii au posibilitatea de a-şi gestiona în aplicație atât contul de business, cât și cel personal, nemaifiind necesare folosirea de token-uri fizice sau a numerelor de telefon diferite. În plus, aplicaţia oferă posibilitatea contractării unei linii de credit de până la 300.000 de lei, 100% online, cu un timp de aprobare de 15 minute, fără solicitarea altor documente. Toate informațiile necesare acordării creditului sunt prelucrate automat în George, inclusiv semnarea contractului.

Conform sursei citate, companiile care își deschid un cont de business George beneficiază de o personalizare a serviciilor în funcție de comportamentul tranzacțional al afacerii.

Cele  mai apreciate funcționalități din George sunt acum disponibile și pentru contul de companie. Aplicaţia poate fi accesată extrem de ușor, dar sigur, prin: PIN, pattern (tipar), amprentă sau recunoaștere facială, meniurile sunt simple, iar plățile se fac intuitiv și rapid. George oferă posibilitatea de a realiza: transferuri și plăți în lei și valută, inclusiv plăți automate (Standing Order/Direct Debit) și plăți de facturi; reply & redo pe tranzacții, ca într-un simplu mail; scanarea codurilor QR/codurilor de bare/IBAN-urilor și generare de coduri QR; personalizarea șabloanelor de plată și a tranzacțiilor, precum și clasificarea tranzacțiilor; notificări push; gestionarea completă a cardurilor, prin posibilitatea blocării și deblocării lor, a recuperării PIN-ului, setarea limitelor de card și reemiterea cardurilor în aplicație.

În ceea ce priveşte managementul afacerii în digital, sunt posibile: obținerea rapidă a unui extras de cont în aplicația mobilă; căutarea simplă, de tipul motoarelor web, în arhiva tranzacțională disponibilă până la șapte ani, după cuvinte-cheie, nume sau date; gestiune mai bună a vieții financiare a companiei, prin alocarea rapidă a cheltuielilor și tranzacțiilor; utilizarea de culori și imagini de profil pentru personalizarea conturilor, dar și posibilitatea configurării ecranului principal; etichetarea tranzacțiilor și adăugarea de atașamente pentru organizarea mai ușoară a afacerii.

În secţiunea de magazin online, pot fi achiziţionate soluții de securitate cibernetică Bitdefender, pentru afaceri, cu prețuri preferențiale,  certificate de semnătură digitală calificată Trans Sped, aplicația TOM, care poate transforma orice telefon într-un POS şi poate fi solicitat leasing.

“În inima primului banking inteligent© din România se află platforma digitală George, cea mai populară platformă de digital banking din Europa Centrală și de Est, care are deja peste 1,3 milioane de clienți persoane fizice în România. Dintre aceștia, 300.000 de noi clienți au făcut cunoștință cu George numai în 2021”, se arată în comunicatul amintit.

Conform sursei citate, George a adăugat 40 de noi funcționalități numai în acest an și se bucură de cel mai mare rating în rândul aplicațiilor bancare din România în Google Play și AppStore. Platforma George a fost proiectată de hub-ul de inovație de la Viena al Erste Group, cu implicarea mai multor tineri IT-iști români. George a fost redezvoltat la nivel local de experții BCR, împreună cu un întreg ecosistem digital, unic în Grupul Erste.

 C. ŞERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

 

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu