Interes pentru introducerea angajării asistate ca nou serviciu recunoscut prin lege

image_pdfimage_print

La jumătatea lunii aprilie, Sala Miron Vlasto din Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a găzduit masa rotundă cu tema „Provocări şi perspective privind serviciile de angajare asistată a persoanelor cu dizabilități în România”.

Evenimentul, organizat de Fundația Health Action Overseas Romania (HAO), cu sprijinul CCIB, a reunit reprezentanți ai unor instituții publice cu atribuții în domeniul politicilor din sfera dizabilității şi ai unor organizaţii de afaceri reprezentative, furnizori publici si privați de servicii educaționale, sociale și de ocupare, specialişti în resurse umane din cadrul unor organizatii şi companii care asigură/doresc să asigure un mediu de lucru incluziv.

Cu acest prilej, presedintele Camerei bucurestene, Iuliu Stocklosa, a declarat: „Cred că introducerea ca nou serviciu a angajării asistate, model ce are la bază o strategie de parteneriat între angajat, angajator şi furnizorul de servicii de ocupare, este o soluţie ce trebuie luată în calcul în mod serios. Apreciez însă că este nevoie de o mult mai bună comunicare între managerii companiilor si ceilalţi actori sociali, context în care camerele de comerţ pot avea un rol important, dat fiind contactul lor permanent cu membrii, dar şi sistemul de parteneriat pe care l-au dezvoltat de-a lungul timpului.”

În cadrul mesei rotunde, presedintele CCIB a exprimat întreaga deschidere de a promova la nivelul mediului de afaceri local cazuri de succes şi bune practici în domeniu.

Intervenţia presedintelui CCIB a fost pe deplin convergentă cu opiniile exprimate de Adela Crăciun, vicepreşedintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, dar si de Nicolae Dobrescu, director executiv al Fundaţiei Health Action Overseas România (HAO) şi managerul proiectului Labour market Employment for young Adults with a Disability – LEAD”.

„Experienţa ne arată că acest model al angajării asistate funcţionează indiferent de mărimea companiilor, de domeniul în care activează şi de tipul afecţiunii beneficiarului pe care dorim să-l integrăm. Ceea ce contează este dorinţa de a munci a tânărului, deschiderea şi disponibilitatea angajatorului şi calitatea serviciilor oferite de specialişti”, a punctat Nicolae Dobrescu.

„Suntem aici, împreună, pentru a discuta constructiv şi onest despre subiectul introducerii angajării asistate ca nou serviciu recunoscut de lege pentru persoanele cu dizabilități, pentru a ne înţelege reciproc punctele de vedere şi pentru a identifica etapele de parcurs, astfel încât, în final, fiecare parte implicată să aibă de câştigat: tinerii să dobândească un loc de muncă pe termen lung, firmele, angajaţi potriviţi şi care să le aducă plus valoare, iar statul român să reducă numărul asistaţilor social”, a subliniat managerul proiectului Labour market Employment for young Adults with a Disability – LEAD”.

În context, Nicolae Dobrescu a subliniat că echipa HAO se concentrează pe calitatea serviciilor oferite beneficiarilor, nu pe numărul acestora. „Am lucrat şi lucrăm pentru a avea tineri care să-şi menţină mult timp locul de muncă, bine integraţi, independenţi şi pentru a dezvolta relaţii durabile, bazate pe respect reciproc cu angajatorii cu care colaborăm”.

Despre necesitatea colaborării reciproc avantajoase între toate părţile implicate a vorbit şi Adela Crăciun, vicepreşedintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. „Impunerea nu constituie o soluţie. Atunci când obligăm, nu putem garanta calitatea şi nici durabilitatea procesului de integrare. Mai mult, impunerea va avea efect de bumerang, lovind tocmai în grupurile vulnerabile, pe care dorim să le protejăm şi va contribui la promovarea discriminării”, a subliniat Adela Crăciun.

Vicepreşedintele ANPDPD a punctat importanţa existenţei unor mecanisme clare de finanţare în domeniu, precum şi a unor politici publice coerente, centrate pe importanţa asistentului social şi pe schimbarea mentalităţii cu privire la dizabilitate la nivelul societăţii în ansamblul său, inclusiv prin evenimente de acest tip. În opinia sa, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate constitui o şansă, pentru că include linii asumate pe ocupare, dar şi pe zona de tehnologii asistive pentru grupuri vulnerabile.

Masa rotundă a fost organizată în cadrul proiectului „Labour market Employment for young Adults with a Disability – LEAD”, cofinanţat din EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Proiectul se adresează: tinerilor cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani; părinţilor şi aparţinătorilor tinerilor cu dizabilităţi; companiilor; specialiştilor şi furnizorilor de servicii de angajare asistată.

LEAD este derulat de un consorţiu transnaţional condus de către Fundatia Health Action Overseas România (HAO), din care mai fac parte parteneri din alte 3 ţări: Valakupiai Rehabilitation Centre (Lituania), Consultis – Consultoria Empresarial, Unipessoal Lda. (Portugalia) şi Status Employment (Marea Britanie), în calitate de partener expert.

Cristina ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu