LANCO GROUP, peste 65 de ani de tradiție și inovație

image_pdfimage_print

LANCO SRL este membră a LANCO Group GmbH. Încă de la începuturile ei, în anul 1953, în Hanovra, Germania, marca LANCO reprezintă progresul și investițiile în cercetare. De la primele corturi de camping, în 1953, până la structuri din oțel și corturi gonflabile în anii 1960, sisteme de decontaminare în anii 90 și bărci de salvare în urmă cu 20 de ani – echipa de proiectare a LANCO a fost mereu implicată în dezvoltarea produselor companiei. În anul 2005 a demarat producția de corturi în fabrica LANCO din Tălmaciu, județul Sibiu.

LANCO este recunoscut la nivel mondial ca unul dintre cei mai importanți producători de soluții complet integrate și rapid implementabile incluzând corturi de mari dimensiuni, generatoare electrice, sisteme de ventilație și climatizare, dispozitive de filtrare a aerului, rezervoare flexibile etc., toate produse în Uniunea Europeană și în uz în lumea întreagă la clienți din domeniul apărării, organizații și agenții civile, guvernamentale sau internaționale, precum și la clienți comerciali. Corturile marca LANCO se vând în întreaga lume pentru spitale mobile, bucătării de campanie, tabere de refugiați, adăposturi pentru situații de urgență, tabere militare, organizare de evenimente sau tabere de copii.

De-a lungul timpului, portofoliul LANCO s-a extins și include, pe lângă corturile profesionale de mari dimensiuni, sisteme de decontaminare și ambarcațiuni gonflabile de salvare, precum și sisteme de protecție colectivă CBRN. Compania este lider în industria proiectării și producției de adăposturi mobile de mari dimensiuni, complet operaționale. Gama de produse include corturi cu structură pneumatică sau din aluminiu, dar și echipamente de ventilare, încălzire, iluminat, filtrare a aerului sau generatoare de curent. Echipa internă de design și engineering proiectează aceste sisteme temporare complet configurate și perfect integrate cu toate echipamentele necesare pentru a le face funcționale și sigure.

„Clienții noștri vin din mediul militar, guvernamental, industrial, umanitar și comercial și au nevoie de soluții testate cu succes în diferite situații și, de multe ori, în condiții climaterice extreme. Alteori, apare o nevoie nouă care necesită soluții inovatoare cum a fost cazul în 2020”, declară Nicolas Abé, CEO LANCO Group.

„Ne-a fost solicitat, ca pe baza experienței dezvoltate cu sistemele de protecție colectivă CBRN, care protejează persoanele din interior de agenți exteriori chimici, bacteriologici sau nucleari, să dezvoltăm un sistem de izolare a pacienților COVID. În vară am realizat prototipul, iar în toamna anului 2020 am livrat deja primul astfel de sistem: un cort dotat cu 4 camere de izolare, echipat cu unități de filtrare a aerului, de climatizare și de presiune pozitivă care să permită acordarea de îngrijiri medicale în siguranță și confort pentru personalul medical și pentru pacienți, deopotrivă”, detaliază CEO-ul Lanco Group.

„De asemenea, am primit solicitări de adaptare a sistemelor noastre de decontaminare pentru personalul medical. Pentru a evita infectarea la ieșirea din tură, atunci când se dezechipează, am eficientizat sistemul decon pentru a putea fi folosit rapid și cu economie de substanțe dezinfectante”, subliniază Nicolas Abé.

De menționat că firma LANCO este certificată ISO 9001:2015 (Managementul Calității) și ISO 14001:2015 (Management de Mediu) cu privire la toată gama de activități de dezvoltare, fabricare și vânzare a corturilor cu schelet de aluminiu, schelet din oțel și schelet gonflabil, confecționarea produselor din materiale textile tehnice, sisteme de decontaminare și a cărucioarelor de transport.

Cu trei branduri în portofoliu, LANCO Group GmbH are peste 150 de angajați care își desfășoară activitatea în Germania, Italia, România și Norvegia în peste 10.000 mp de spații de producție, administrative sau de depozitare.

 

LANCO SRL
Piața Textiliștilor, nr. 17,
555700, Tălmaciu, jud. Sibiu
Tel.: 0269 206 758 | Fax: 0269 206 756 | info@lanco.ro | www.lanco.roLinkedIn 

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up