Maguay este unul dintre cei mai importanți producători români de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere, storage, comercializate sub marca proprie – cu o experiență de 28 de ani pe piața de IT. Maguay este de asemenea unul dintre integratorii importanți de proiecte informatice pe piața româneasca IT&C, capabil să implementeze și să livreze „la cheie” soluții informatice de referință. Ca dezvoltator software, Maguay Computers furnizează și aplicații software proprii.
Maguay a reușit să se distingă pe piața de IT din România prin numeroasele certificări și premii obținute de soluțiile hardware și software avansate pe care compania le dezvoltă. Configurabilitatea și calitatea înaltă sunt elemente definitorii ale soluțiilor Maguay, compania având capacitatea necesară de a răspunde celor mai exigente cerințe. Soluțiile companiei Maguay sunt perfect adaptate nevoilor clientului, prețul fiind întotdeauna cel corect.
Compania Maguay s-a racordat permanent la cele mai înalte standarde tehnologice prin parteneriate cu generatorii de tehnologie la nivel mondial, cele mai importante fiind: Partener Intel Technology Provider Platinum, Partener Oracle, Partener Fortinet Expert, Partener VMware, Partener NVIDIA Tesla Solution Provider, Partener Veeam, Partener Seagate Premier Integrator.
De asemenea, Maguay are și parteneriate strategice cu institute și organizații de renume, precum ESA (European Space Agency) și ETP4HPC (European Technology Platform for High Performance Computing).
Maguay proiectează soluții informatice la cheie, plecând de la infrastructură hardware & software și până la aplicații software dezvoltate în cadrul companiei.
În ultimii ani, alaturi de partenerii săi tehnologici, Maguay a livrat soluții de tipul:
- Sistem informatic integrat pentru Gestionarea Registrului Agricol;
- Sistem informatic BigData;
- Sistem informatic integrat Registrul Național de Medicină Legală;
- Sistem integrat de tip e-Health;
- Sistem informatic de e-learning;
- Sistem informatic integrat pentru Loteria Română.
În contextul economic și sanitar complex pe care-l traversăm, Eduard Pughin, co-fondator al companiei Maguay declară: “Estimăm că anul acesta cel puțin nu vom vedea prea multe investiții din partea mediului privat, pentru că absolut toate companiile sunt precaute în momentul de față. Prudența este dictată nu doar de pandemie, ci și de previziunile economiștilor, care vorbeau încă de anul trecut de iminența unei crize economice. COVID-19 a generat o înghețare a întregii economii mondiale, așa că este evident că mediul privat este excesiv de prudent, rezumându-se doar la cheltuieli absolut necesare și la consolidări. În zona publică ne așteptăm însă să apară o serie de proiecte guvernamentale de amploare, mai ales că suntem pe finalul exercițiului actual de finanțare al Uniunii Europene și au rămas fonduri de cheltuit, altfel vor fi pierdute.”
Anul acesta, în momentul în care s-a instaurat starea de urgență generată de pandemia de COVID-19, Maguay a dezvoltat un produs software nou pe baza soluției de Case Management Asigno – covati.ro. Acesta servește la gestionarea și monitorizarea pacienților în stare critică internați în sectiiile de Terapie Intensivă și permite schimburi de date cu celelalte departamente din cadrul unui spital.
Produsul a fost donat de Maguay către Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă (SRATI), inclusiv suportul fiind asigurat complet gratuit pe perioada pandemiei, fără costuri ascunse – proiectul fiind modul prin care Maguay a putut să ajute autoritățile în situația excepțională în care societatea a fost adusă de pandemia de COVID-19.
Despre planurile de viitor ale Maguay ne-a vorbit Corvin Pughin, co-fondator al Maguay: “Ne vom concentra în continuare pe consolidarea poziției de producător de infrastructură hardware – suntem în top 5 în România conform IDC – dar şi software, precum și pe calitatea noastră de integrator de sistem, zonă pe care ne-am extins constant competențele și suntem în TOP 10 pe piața românească de IT&C. Ca dezvoltator de software, ne vom focaliza pe dezvoltarea produselor proprii – un exemplu este soluția de logistică iTrack, ajunsă la versiunea 3.0, dar vom investi efort și în dezvoltarea altor soluții software – cum ar fi case management -ul Asigno, pe care l-am implementat recent în mai multe proiecte, alături de producătorul ei. Desigur că, în activitatea noastră, vom folosi tehnologii și funcționalități de Artificial Intelligence și algoritmi de Machine Learning, iar soluțiile de infrastructură vor fi de tipul „Hyper-Convergent” și „Software-Defined” – într-o sintagmă, trendurile anilor 2020”.