Marius Porceanu, fondator şi CEO SPIA: “Companiile din asigurări, energie, comerț și banking, cele mai expuse la fraudare”

image_pdfimage_print

Liderul noii generații de investigatori privați din România, Secret Private Investigations Agency (SPIA), a fost fondată în 2012, pentru a oferi mediului autohton de business servicii personalizate de investigații private, care să le garanteze companiilor acces la cele mai noi metode și tehnici investigative specifice.

SPIA se adresează exclusiv mediului corporate, fără a deservi persoane fizice sau spețe domestice. Ca urmare, investigatorii Agenţiei s-au specializat în industrii complexe, precum: asigurări, energie, agricultură, imobiliare și investiții.

Peste 80 de membri ai echipei, angajați și colaboratori din toată țara, cu atestat și specializare în investigații informative și supravegheri operative, deservesc companii multinaționale din domenii variate și au o vastă experiență în investigații și supraveghere privată, atât în plan preventiv, prin identificarea imediată a factorilor generatori de risc, cât și în plan ofensiv, prin intervenția efectivă și destructurarea grupurilor ilicite identificate. Potrivit conducerii companiei, până la finalul anului 2021, numărul de angajați și colaboratori va creşte cu peste 15%.

“Deși a fost puternic afectată de pandemie, piața românească a serviciilor de investigații private în mediul corporate are capacitatea de a se adapta rapid schimbărilor impuse de noile modele de business și, implicit, de a face față transferului infracționalității din mediul offline în online”, spune Marius Porceanu, fondator şi CEO SPIA.

Portofoliul de servicii dezvoltat pentru companiile care vor să își protejeze interesele prin aflarea adevărului a evoluat și s-a diversificat constant, iar astăzi acoperă un spectru larg, de la investigații economico-financiare, investigații antifraudă, background check, due-diligence și managementul riscului, până la investigații corporate sau investigații pentru identificarea și dovedirea acțiunilor de contrabandă și contrafacere, combaterea și prevenirea spălării banilor sau corupție. Pentru clienții săi, compania a suplimentat serviciile oferite cu consultanță juridică de specialitate și chiar comunicare de criză.

În ceea ce priveşte topul celor mai expuse companii la fraudare din România, CEO SPIA este de părere că: “pe primele locuri se situează companiile din: asigurări, energie, comerț și banking, fraudele fiind realizate preponderent offline”. În plus, “noul context economic poate accelera transferul infracționalității în mediul online și lărgește, totodată, sfera companiilor expuse riscurilor de fraudă”, punctează Marius Porceanu.

Profesionalismul, integritatea, încrederea și discreția totală cu care își desfășoară activitatea, au făcut ca SPIA să fie percepută drept un partener de nădejde ce oferă calitate de neegalat, conform auditului extern de marketing și percepție desfășurat în prima jumătate a anului 2020.

Compania a evoluat constant și s-a dezvoltat nu doar din punct de vedere al numărului de angajați sau al spețelor soluționate cu succes, ci și în ceea ce privește specializările și certificările obținute.

Metodele de lucru și echipamentele utilizate respectă cu strictețe standarde internaționale de calitate, compania având implementate norme privind managementul calității (ISO 9001), securitatea informațiilor (ISO 27001) și managementul sănătății și al securității în muncă (ISO 45001).

Aflată pe un trend ascendent încă de la înființare, SPIA este o prezenţă constantă pe podium, atât în Topul Firmelor din Bucureşti, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, cât şi în Topul Național al Firmelor, organizat de CCIR, la categoria Servicii, Activități de investigație.

Exercitarea profesiei de investigator privat este reglementată prin Legea nr. 329/2003. Serviciile dedicate companiilor au început să se dezvolte cu adevărat însă abia după 2010, atunci când investitori străini (multinaționale sau fonduri de investiții care au făcut achiziții în domenii strategice) au început să solicite investigații corporate, investigații economico-finaniciare, due-diligence sau investigații de tip background check.

Considerată o piață tânără, a cărei cifră de afaceri cumulată s-a apropiat în 2019 de pragul de 10 milioane de euro, piața serviciilor de investigații private din România este dominată valoric de serviciile destinate companiilor.

 

SPIA – Secret Private Investigations Agency
City Business Center – Nerva Traian 3, et. 8, biroul 13,
sector 3, București, 031041
e-mail: contact@spiaromania.com
https://spiaromania.com/

(C.S.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up