Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat platforma Oportunități de Finanțare UE

image_pdfimage_print

În prima parte a lunii august, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat platforma online https://oportunitati-ue.gov.ro, care include informații privind fonduri din mai multe surse de finanțare (programele naționale, operaționale, comunitare etc.), fiind atât interfața între mediul instituțional și beneficiari, cât și un instrument principal, la nivelul României, în ceea ce privește identificarea de parteneri. Platforma include, de asemenea, exemple de buna practica în accesarea finanțărilor disponibile.

Prin intermediul acestei platforme, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va fi o punte de legătură și de contact permanent cu potențialii beneficiari ai surselor de finanțare comunitare, direcționându-i către punctele naționale de contact (PNC)/Punctele Focale (PF), agențiile naționale responsabile, autorităţile de management aferente domeniului de interes sau către direcțiile generale ale Comisiei Europene și/sau agențiile executive responsabile, în cazul în care programul de interes nu are un PNC/PF în România.

Platforma integrează informații consistente pentru toți potențialii beneficiari, atât din mediul privat, cât și public, precum și din mediul academic și de cercetare, în vederea creșterii vizibilității surselor de finanțare europeană și a eficientizării canalelor de comunicare dintre autoritățile care gestionează aceste finanțări și cei cărora le sunt destinate.

„Platforma noastră realizează în premieră și conectarea utilizatorului atât cu Portalul Comisiei Europene Funding & tender opportunities, cât și cu site-urile oficiale ale instituțiilor care gestionează fonduri europene și fonduri de la bugetul de stat”, a punctat, cu ocazia lansării, secretarul de stat Cătălina Bădoiu. (C.Ş.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up