Modificări privind fişa postului, evidenţa orelor prestate zilnic şi întocmirea regulamentului intern

image_pdfimage_print

Prin Ordonanța de Urgență nr. 37/2021 au fost aduse o serie de modificări şi completări Legii nr. 53/2003 (Codul muncii), precizează Ţuca Zbârcea şi Asociaţii în cel mai recent Buletin legislativ dedicat dreptului muncii. Acestea vizează fişa postului, evidenţa orelor prestate zilnic şi întocmirea regulamentului intern.

Astfel, conform sursei citate, atribuțiile postului trebuie să se regăsească în conținutul contractului individual de muncă, cu excepția fișei postului pentru salariații microîntreprinderilor cu până la nouă (9) salariați, pentru care specificarea atribuțiilor postului se poate face verbal. Totuși, prin excepție, la solicitarea scrisă a salariatului, angajatorul este obligat să îi comunice în scris fișa postului cu specificarea atribuțiilor postului.

De asemenea, conform modificărilor aduse prin OUG 37/2021, pentru salariații mobili, salariații care desfășoară muncă la domiciliu și salariații microîntreprinderilor cu până la nouă (9) salariați, angajatorul ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condițiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de către aceștia.

O altă modificare vizează regulamentul intern, care se va întocmi de angajator, cu excepția microîntreprinderilor cu până la nouă (9) salariați, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanților salariaților.

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up