No Time for Downtime, eveniment marca Maguay, la a XVIII-a ediție

image_pdfimage_print

Ediția din acest an a „No Time for Downtime”, cel mai important eveniment dedicat echipamentelor și infrastructurii critice pentru siguranța organizatiilor , a fost una specială, atât prin prisma revenirii la evenimente cu participare fizică (în limita și în condițiile impuse de situația actuală), dar și prin prisma participării în număr mare a partenerilor Maguay: Intel, Oracle, Fortinet, Microsoft, VMware, HPE, Bitdefender, Pure Storage, Veritas, Schneider, Toshiba, iSYS Professional și Phoenix IT.

Manifestarea s-a adresat specialiștilor IT, dar și managerilor de nivel înalt, interesați de soluțiile și noutățile tehnologice prezentate de Maguay și de către partenerii săi.

Evenimentul a fost structurat în 2 secțiuni, una de prezentări (cele 10 prezentări pot fi descărcate aici) și una de showcase.

În deschidere, Eduard Pughin a prezentat noutățile Maguay în calitate de Intel Titanium Partner, orientarea Maguay către parteneriate cu cei mai importanți generatori de tehnologie la nivel mondial în avantajul beneficiarilor săi, precum și asumarea rolului de integrator de sistem de prim rang al companiei, în efortul general de digitalizare reală a societății românești.

„În cadrul celor 10 prezentari – mai multe ca niciodată – am făcut cunoscute publicului, ca și până acum, noutățile ce vor defini soluțiile și produsele din oferta noastră, dar și trendurile actuale. Astfel, soluțiile Maguay Data Center se înscriu în sfera „software defined”, specialiștii noștri prezentând în cadrul expoziției platforme hyperconvergente construite pe mai multe tehnologii (VMware, OpenHPC, GlusterFS, Microsoft). Trendurile actuale sunt dominate de algoritmii inteligenți, de AI / Machine Learning / Deep Learning precum și de organizările de tip microservicii (Kubernetes) care încep sa devină mainstream, astfel că tot mai multe dintre soluțiile pe care le-am prezentat sunt bazate pe aceste tehnologii”, a declarat Eduard Pughin, General Manager, Maguay Computers.

Echipa Oracle a folosit prilejul pentru a prezenta arhitectura de maximă disponibilitate, ce are în centru Oracle Database 19c, o bază de date convergentă, capabilă să gestioneze date dintre cele mai diverse, acoperind în același timp multiple tipuri de workload-uri. “Beneficiind de o infrastructură hardware optimizată, o arhitectură scalabilă și un deployment flexibil, platforma noastră de management a datelor este disponibilă oriunde – on-premise, cloud sau hibrid, garantând o integrare perfectă a componentelor pentru a obține o sinergie a datelor, atât de importantă în era digitală în care ne aflăm. Eră în care DATELE coerente și persistente se află în centrul oricarui proces de business, companiile înțelegând avantajele unei abordări de tip Data Driven. Ne dorim să venim în întampinarea tuturor clienților care își doresc această abordare, simplificându-le  tranziția, oferind întreg setul de functionalități, arhitectura necesară precum și recomandări de tip bune practici”, a punctat Florin Draganescu – Alliances & Channels Leader, Oracle România.

La rândul său, Adrian Marinescu, Partner Development Manager, Microsoft România, a declarat: “Ne bucurăm ca am putut lua parte la cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului anual No Time for Downtime, deja de referință pentru piața de IT din România. A reprezentat un eveniment de anvergură în cadrul căruia au fost prezentate cele mai performante soluții pentru siguranța organizațiilor, la care au participat clienți din diverse sectoare de activitate, în număr mare, fapt care demonstrează încă o dată aprecierea pe care Maguay o plasează în rândul clienților și partenerilor. Avem convingerea ca acest eveniment marchează un pas important în creșterea vizibilității portofoliului de produse și soluții Microsoft, iar împreună putem susține procesul de transformare digitală în România.”

„De 10 ani participăm la No Time for Downtime, iar în ultimii ani am făcut împreună și seminarii bazate pe securitatea infrastructurilor IT, Maguay Labs. Am observat, în tot acest timp, cum în rândul participanților subiectul securitate a devenit unul de top, interesul pentru soluțiile avansate Fortinet crescând de la an la an, motiv pentru care am și venit mereu în întâmpinarea lor, cu toate soluțiile necesare pentru securizarea infrastructurii IT. Iar acum, în pandemie, aceasta s-a extins în afara birourilor, munca remote devenind ceva normal”, a afirmat Adrian Danciu, Senior Regional Director, South Eastern Europe Fortinet.

„HPE a prezentat, în plen, soluțiile hiperconvergente Simplivity care au scopul de a răspunde rapid și simplu cerințelor de VDI, workload-uri de virtualizare sau consolidare a aplicațiilor, no time for downtime, iar la standul HPE solutiile Wi-Fi Aruba au stârnit mult interes, precum și demonstrația de Infosight – platforma de management a performanței și disponibilității serverelor și storage-urilor HPE, bazată pe inteligența artificială, prin care pot fi prevenite și preintâmpinate probleme ale infrastructurii hardware”, a precizat Radu Opriș, Managing Director, HPE.

„Ne bucurăm că am avut ocazia să împărtășim viziunea VMware: any app on any cloud on any device. Strategia ultimilor ani a facut ca VMware să construiască și să lanseze o multitudine de soluții capabile să raspundă nevoilor diversificate ale clienților noștri: multicloud, networking and security, digital workspace, business continuity, modern applications. Ne bucurăm că am putut aduce valoare și evenimentului din acest an și că ne integrăm nativ în conceptul No Time for Downtime”, a declarat Marius Bobe, Senior Partner Business Manager, VMware.

În cadrul showcase-ului au mai fost expuse și prezentate de la soluții hardware Maguay (servere, storage, stații de lucru profesionale, PC-uri desktop si laptop) până la clustere HCI, bazate pe diverse tehnologii și soluțiile partenerilor Maguay.

Lista completă a soluțiilor expuse în showcase, prezentările și galeria foto pot fi vizionate pe site-ul evenimentului, http://ntfd.ro/ro/editii-precedente/2021.

C.ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up