Oportunități de finanțare a investițiilor în activități productive

image_pdfimage_print

Principalele condiții ale programului de finanțare pe Actiunea 4.1.1 Investiții în activități productive, conform celei mai recente versiuni a Ghidului solicitantului lansat în consultare publică, sunt urmatoarele:

  • Beneficiari eligibili: microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, înființate în baza Legii nr.31/1990, Legii nr.1/2005 sau OUG nr.6/2011, care au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în anul 2020 comparativ cu anul 2019 mai mare de 5% (iar pentru punctaj maxim, ≥30%) și care activează în sectoarele eligibile menționate în prezentarea anexată.
  • Valoarea finanțării publice nerambursabile este cuprinsă intre 50.000 euro – 1.000.000 euro, dar nu mai mult de 5 ori cifra de afaceri aferentă anului 2019.
  • Intensitatea finanțării publice în ceea ce privește investițiile productive este de:

– 95% pentru microîntreprinderi;

– 90% pentru întreprinderi mici;

– 85% pentru întreprinderi mijlocii.

  • Investitii eligibile:

– dotarea cu active corporale, necorporale.
– modernizarea spațiilor de producție/servicii (lucrări exceptate de la autorizare) – maximum 50% din valoarea proiectului.

Proiectul trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, și investiții ce vizează obiective de mediu, în proporție de cel putin 20% din valoarea totală a proiectului, dar pentru un punctaj cât mai bun ponderea trebuie să fie cât mai mare.

  • Durata de implementare a proiectului nu va depăși data de 31 decembrie 2023.

Conform Wise Finance Solutions, în perioada imediat următoare va fi publicat Ghidul final, urmând lansarea apelului (termen estimat martie 2022),  ce va fi deschis pentru depunere proiecte timp de 5 zile calendaristice. Apelul va fi de tip competitiv cu depunere la termen, în limita bugetului alocat. Punctajul minim necesar este de 70 puncte.

Informaţii suplimentare despre această schemă se pot obţine din documentele anexate, precum şi de la Wise Finance Solutions (www.wfs.eu), companie membră a CCIB, persoană de contact: Andrei Câmpean, Business Development Manager, e-mail: andrei.campean@wfs.eu, telefon 0742 084 212. (C.Ș.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up