Oportunități de promovare pe piața din Kazahstan

image_pdfimage_print

În perioada 23-25 iunie 2021 la Nur-Sultan a avut loc cea de-a XVI-a ediție a expoziției “AgriTek/FarmTek”, manifestare agreată UFI, informează Biroul de Promovare Comercial-Economică din cadrul Ambasadei României în Kazahstan. Evenimentul, primul desfășurat în format fizic din acest an, a avut sprijinul direct al: Ministerului Agriculturii din Kazahstan, Primăriei orașului Nur-Sultan, Uniunii Fermierilor și Uniunii Crescătorilor de Păsări din Kazahstan, precum și al KazAgroFinance, bancă de stat care sprijină sectorul agricol, prin acordarea de linii de credite și finanțări.

Tematica expoziției a fost direcționată în special către tehnică și utilaje agricole, piese de schimb, tehnologii-tehnică de irigare și de îngrășăminte, semințe și răsaduri, îngrășăminte, produse de protecție a plantelor, echipamente și tehnologii pentru păsări și animale, hrană pentru animale, tehnologii veterinare și altele.

La această ediție a manifestării, desfășurată în două pavilioane, față de cinci, în mod obișnuit, au participat 135 de companii cu stand de reprezentare, inclusiv companii/reprezentanțe/filiale ale unor companii din: SUA, Germania, Turcia, R. P. Chineză, Federația Rusă, Republica Belarus, Ucraina și Republica Cehă, care au fost vizitate de circa 3000 de fermieri și specialiști din sectorul agricol. Din cauza unor măsuri restrictive legate de pandemie, la această ediție a expoziției n-au fost organizate conferințe și paneluri de discuții pe diverse teme din sectorul agricol.

Deși participarea a fost mai modestă decât în anii trecuți, potrivit sursei citate, se remarcă o revigorare a activității expoziționale, precum și implicarea oficialităților kazahe în susținerea acestor acțiuni în vederea redresării economiei țării, puternic afectate de pandemie.

În acest context, având în vedere importanța și dimensiunea acestor evenimente expoziționale, precum și lipsa multor firme din străinătate, BPCE Nur Sultan sugerează ca fiind oportună participarea și reprezentanților comunității de afaceri de profil din România la următoarele evenimente: AgroWorld Almaty (03-05.11.2021), FoodExpo Almaty (03-05.11.2021), AgriTek/FarmTek Shimkent (10-12.11.2021). AgriTek/FarmTek Astana (16-18.03.2022).

Pentru informații suplimentare și sprijin cei interesați se pot adresa Biroului de Promovare Comercial Economică din cadrul Ambasadei României de la Nur-Sultan, tel: +7 7172 79 06 01; e-mail: astana@dce.gov.ro.

Cristina ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu