Portal european cu informatii utile pentru exportatori şi importatori

image_pdfimage_print

Access2Markets este un nou portal public al Comisiei Europene, care oferă o paletă largă de informaţii detaliate pentru cei interesaţi să deruleze operaţiuni de comerţ exterior cu firme din peste 120 de ţări din afara Uniunii Europene.

Potrivit Agenţiei pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, accesând portalul amintit puteţi obţine informaţii privind: tarifele vamale, cerinţele specifice pentru produse, regulile de origine, procedurile şi formalităţile vamale, TVA, accizele şi impozitele pe vânzări, barierele comerciale. Sunt disponibile, de asemenea: statistici comerciale, studii de piaţă, ghiduri pentru importul/exportul de bunuri/servicii şi este explicată terminologia comercială pe înțelesul tuturor.

Informaţiile sunt disponibile în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și se găsesc la adresa: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content/welcome-access2markets-market-access-database-users

De asemenea, companiile interesate să-şi găsească noi parteneri de afaceri pot contacta Enterprise Europe Network (EEN) din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, care le oferă sprijin prin promovarea profilului de cooperare în cadrul rețelei EEN, ce dispune de peste 600 de puncte de contact în întreaga lume. Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa dnei Cristina Roua (email: cristina.roua@adrbi.ro, tel. 0722.888.228).

 

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu