1

Proiect de investiții referitor la Hala Laminor (București)

Hala Laminor, construită ultima în cadrul ansamblului „Malaxa”, în anul 1938, a constituit una din cele mai mari hale industriale din țară, cu deschideri impresionante, cu o structură metalică și o arhitectură modernă, demne de invidiat de specialiștii contemporani occidentali, fiind proiectată de unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți românia, Horia Creangă (nepotul lui Ion Creangă).

După anul 1990 obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur și considerat un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

Ansamblul de clădiri ocupa 90 de hectare. Aici găsim diverse firme, laboratoare, hale, clădiri de serviciu, locuințe, doar o parte din ele fiind „funcționale”.

In anul 2014 Primaria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor, cu o suprafață de 68.000 metri pătrați, propunându-și să dezvolte un proiect benefic pentru comunitatea locală și să revitalizeze o zonă strategică a Sectorului 3.

Imobilul fiind înscris în registrul istoric, au fost păstrate toate elementele originale prin restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară și exterioară a halei.

Structura de oțel, executată la Uzinele de fier și Domeniile Reșita a fost recondiționată, fiind parțial îmbracată în zidărie de cărămidă aparența, permițând astfel amplasarea unor importante suprafețe vitrate care, împreună cu luminatoarele din acoperiș, asigură o iluminare optimă a spațiului, oferind o conexiune fizică și vizuală cu zona comună, împreună cu peisajul stradal din jur. Pentru fațada vestică, iluminarea se face natural, printr-un impresionant perete cortina vitrat de cca. 2.000 mp, amplasat în consolă în fața structurii metalice a halei.

Proiectul Hala Laminor urmarește revitalizarea și dezvoltarea zonei industriale prin renovarea și modernizarea elementelor de arhitectură industrială.

Hala Laminor își propune sa devină unul dintre cele mai atractive parcuri industriale care va combina la fața locului servicii, facilități și conectivitate cu cei mai buni dezvoltatori, fiind potrivit oricărui domeniu de activitate.

Hala Laminor va dispune de o suprafață închiriabilă de 68.000 mp, care se va putea recompartimenta în spații pentru utilizări industriale ușoare, cum ar fi expoziție, depozitare și fabricare precum și birouri administrative conectate.

Adresa: Bdul Basarbia 256, sector 3, București
Mijloace de transport public: stație metrou Republica (150m): M1 / Stație autobuz (90m): 103 / stație tramvai (130m): 36,46
Localizare: Hala se situează la periferia estică a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură București, Autostrada Soarelui (A2), fiind facilă conexiunea cu zona centrală.
Access: Bdul Basarabia (Zona B – limită tonaj) / Șos. Industriilor (liber acces)

Pentru mai multe detalii vă rugăm contactați Primăria Sectorului 3.

Adresa: Calea Dudesti nr. 191
Localitate: Sector 3
Județ: Bucuresti
Telefon: +40213180323
Fax: +40213180304
E-mail: relatiipublice@primarie3.ro
Adresă Web: www.primarie3.ro