Propuneri de implementare a unor programe naționale destinate IMM-urilor

image_pdfimage_print

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN  (FNGCIMM) supune atenţiei comunității de afaceri o serie de propuneri de implementare a unor programe naționale destinate în principal IMM-urilor, care vizează susţinerea obiectivelor asumate prin Programul de Guvernare 2021-2024.

Conform conducerii FNGCIMM, în prezent, Fondul își concentrează eforturile instituționale pe preluarea susținerii tuturor programelor destinate IMM-urilor din portofoliul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului prin intermediul unor produsele de garantare a creditelor punte, finanțate din capitalurile sale proprii, cu asigurarea concomitentă a sustenabilității sistemului de garantare derulat în condițiile pieții.

„Propunerile concrete privind implementarea Programului IMM PROD, a Programului RURAL INVEST, a Programului GARANT CONSTRUCT și a Programului INNOVATION, având caracteristicile sintetizate în fișele de produs prezentate anexat, vin să susțină și să facă parte din efortul comun al autorităților publice de diminuare a efectelor pandemiei de Covid-19 și a riscurilor pentru perspectivele economice, cu un accent deosebit pe prevenirea restrângerii activității economice”, punctează conducerea FNGCIMM.

Ca o măsură complementară de sprijinire a accesului la finanțare a IMM-urilor prin intermediul programelor guvernamentale prezentate în fișele anexate FNGCIMM a supus atentiei Ministerului Finantelor propunerea de a institui scheme de ajutor de stat sau de minimis asociate acestora, în cadrul cărora să fie favorizate anumite întreprinderi sau producţia anumitor bunuri prin acordarea de facilități constând în: garantarea creditelor în procent de până la 90%, subvenționarea integrală a costurilor cu comisioanele de garantare și a costurilor cu dobânzile aferente creditelor acordate de finanțatori beneficiarilor eligibili.

Persoană de contact: Simona Mureşan, director executiv, Direcţia strategie, programe guvernamentale si relaţii instituţionale, tel. 0730 015 117 / 021 310 18 74 int. 179. Punctele de vedere pe acest subiect pot fi transmise la adresa de email: programeimm@fngcimm.ro.

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu