Protocol de colaborare între Camera bucureșteană și Ordinul Arhitecților din România, Filiala București

image_pdfimage_print

La începutul lunii octombrie, la sediul Camerei de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Camera bucureşteană şi Ordinul Arhitecților din România, Filiala București. Ca urmare a semnării acestui document de către preşedintele CCIB, ing. Iuliu Stocklosa, şi de către presedintele OAR – Filiala București, arh. Emil Ivănescu, cele două părţi vor coopera în vederea promovării reciproce și dezvoltării unor programe și activități cu implicații asupra comunității de afaceri bucureștene și a comunității de arhitecți din capitală. La eveniment au participat din partea OAR – Filiala București: arh. Irina Meliță, vicepreședinte cu comunicarea, arh. Andrei Fenyo, vicepreședinte cu legislația și arh. Cătălin Berescu, trezorier.

„Rolul nostru este de a aduce plus valoare oamenilor de afaceri. În baza parteneriatelor instituționale cu primăriile de sector și Primăria Capitalei, Camera bucureșteană va susține proiectele OAR – Filiala București privind calitatea în domeniul urbanismului și arhitecturii, în rândul comunității de afaceri bucureștene”, a afirmat cu acest prilej preşedintele CCIB. De asemenea, Iuliu Stocklosa a subliniat implicarea Camerei în dezvoltarea Capitalei, punctând preocuparea pentru asigurarea de forţă de muncă de bună calitate, în concordanţă cu solicitările pieţei, pregătită inclusiv în sistem dual.

La rândul său, arh. Emil Ivanescu, presedintele OAR – Filiala București, a apreciat că: „Protocolul semnat astăzi stabilește colaborarea cu CCIB pe partea de servicii specifice oferite de Camera bucureșteana, cursurile, formările profesionale în domeniul de business utile în construcții și proiectare, organizarea de evenimente comune axate pe diverse teme cu accente pe zona dezvoltării mediului de afaceri și a mediului de constructii și arhitectura”. În opinia arh. Emil Ivănescu, Bucureștiul este un organism complex, în care decidenții din administrație, profesioniștii OAR, societatea civilă și cei din zona economică trebuie să se implice deopotrivă pentru dezvoltarea sustenabilă a Capitalei.

Semnarea protocolului de colaborare cu OAR – Filiala București se înscrie în sfera procupărilor constante ale Camerei bucureştene de a pune la dispoziţia comunităţii de afaceri instrumente utile pentru a-şi eficientiza activitatea și este o dovadă a disponibilităţii CCIB de a participa în mod constructiv la reformarea structurală a României și de a-şi asuma noi responsabilităţi pentru a contribui la îmbunătăţirea mediului economic.

Gabriela DUMITRIU
gabriela.dumitriu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu