ROMELECTRO, 50 de ani de experienţă de antreprenoriat în sectorul energetic

image_pdfimage_print

Cu o experienţă de 50 de ani pe piaţa românească şi internaţională, Romelectro este în prezent unul dintre cei mai importanţi antreprenori generali din România, cu capabilitate de a derula contracte pentru orice obiectiv energetic, centrale termo și hidroelectrice, staţii și linii de înaltă tensiune.

Romelectro s-a afirmat în primii 20 de ani ai existenţei sale prin realizarea de investiţii energetice, în special linii și staţii electrice de înaltă tensiune, în aproape 20 de ţări de pe glob (Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Asia de Sud-Est și America Latină), compania devenind cunoscută pe toate continentele ca antreprenor general pentru peste 10.000 km de linii electrice de înaltă tensiune realizate în Iran, Irak, Filipine, Iordania, Siria, Algeria, Malaezia, Peru, Nigeria, precum și pentru baraje hidroenergetice construite în Iran și Algeria, acestea fiind unele dintre cele mai importante proiecte din portofoliul extern.

În anul 2005, Romelectro a pus bazele Grupului Romelectro în care au intrat Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE), liderul naţional în consultanţă și inginerie energetică, proiectantul general al Sistemului Energetic Naţional, şi Electromontaj Carpaţi Sibiu, una dintre cele mai importante companii din România specializată în montajul instalaţiilor electrice și de automatizare din energie și industrie.

Dintre referințele Grupului Romelectro reținem:

inginerie pentru mai mult de 15.000 MW în centralele electrice convenţionale și nucleare, reprezentând 90% din capacitatea totală instalată în România;

inginerie pentru peste 150 de staţii de înaltă tensiune şi aproximativ 22.000 km de linii electrice aeriene;

antreprenoriat general pentru investiții energetice complexe la cheie, pentru mai mult de 4.500 de MW în centralele termo și hidroelectrice, 50 de stații electrice de înaltă tensiune, peste 18000 km de linii aeriene de înaltă tensiune, dintre care peste 10.000 km în Orientul Mijlociu, Asia, Africa de Nord și America Latină;

antreprenoriat general pentru investiții complexe în alte sectoare industriale și sociale (programe de irigații, stații comunale de tratare și epurare ape etc.).

Oferta Grupului Romelectro acoperă integral ingineria unui obiectiv energetic, de la consultanţă preinvestiţională (asigurată prin ISPE), la darea în funcţiune la cheie de investiţii complexe energetice, asigurând proiectarea de bază şi de detaliu, livrarea echipamentelor, lucrările de construcţii – montaj, punerea în funcţiune.

Experienţa şi capacităţile grupului de companii au făcut din Romelectro un partener local de referinţă pe piaţa românească. Parteneriatele strategice şi acordurile cu cei mai importanţi furnizori de echipamente, tehnologii şi know-how din lume oferă Romelectro avantajele necesare pentru consolidarea activităţii de export de servicii şi echipamente pe baze foarte competitive.

Un contract remarcabil l-a reprezentat  instalarea și punerea în funcţiune a unui bloc energetic pe gaze de 1200 MW, cel mai mare de acest tip în lume, la termocentrala Burullus, pe coasta Mării Mediterane în Egipt. O altă lucrare de succes realizată peste hotare o reprezintă instalarea și punerea în funcţiune a cinci segmente de linii de 220 și 110 kV în Kosovo.

Dintre lucrările mai importante derulate în ţară menţionăm contractele cu Hidroelectrica la CHE Stejaru, precum și suita de contracte de stații și linii electrice de înaltă tensiune, având client pe Transelectrica, cum ar fi stațiile electrice Bradu, Focşani Vest, Bacău Sud, Roman Nord, Craiova, Smârdan, Medgidia și liniile electrice axul Banat, Porţile de Fier-Anina-Reşiţa, Valea Ialomiţei – Pelicanu.

”Perspectiva imediată a firmei noastre este legată de procesul tranziției energiei, de programele europene la care România participă, de investițiile concrete anunțate pentru sectorul energetic prin Planul Național de Relansare și Reziliență. Și chiar dacă în ultimii ani proiectele dezvoltate de Romelectro au acoperit în principal piaţa românească, proiectele de investiții din multe regiuni de pe glob ne vor da ocazia să ne valorificăm în continuare experiența internațională”, a declarat pentru Afacerea Dan Octavian Georgescu, Vicepreședinte, Director general al Romelectro.

Romelectro va continua să promoveze investiţii în concordanţă cu principiile dezvoltării durabile, energia regenerabilă, decarbonarea, digitalizarea, reprezentând direcţii strategice de canalizare a resurselor umane şi financiare ale companiei.

 

Informaţii suplimentare:

ROMELECTRO
Bulevardul Lacul Tei, nr. 1-3, Bucharest, Romania
telefon: +40 21 2004 300
office@romelectro.ro
www.romelectro.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up