S-a constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale

image_pdfimage_print

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în a doua parte a lunii iulie, proiectul de hotărâre privind constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București. Conform statutului, din asociație vor face parte Primăria Municipiului București și cele șase primării de sector.

Asociația a fost constituită pentru ca autoritățile locale să se conformeze cerințelor legislației europene şi naționale din sectorul serviciului de gestionare a deşeurilor, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

De asemenea, prin înfiinţarea acestei Asociaţii se urmăreşte realizarea unor investiții pentru asigurarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivelul municipiului Bucureşti, pentru care se va solicita finanțare prin programe operaționale. Potrivit sursei citate, aceste investiții vizează infrastructura de colectare selectivă a deșeurilor, stații de sortare, instalații de digestie anaerobă a deșeurilor biodegradabile, de tratare mecano-biologică și de recuperare materială, instalații pentru compostarea biodeșeurilor, pentru gestionarea deșeurilor de construcții și demolări, un centru de aport voluntar al deșeurilor voluminoase.

Astfel, se urmărește îmbunătățirea calității serviciului de salubrizare, cu respectarea principiului “poluatorul plătește” și “plătești cât arunci”, precum și îndeplinirea țintelor de reciclare și de tratare a deșurilor. De asemenea, se urmărește  respectarea standardelor europene privind protecția mediului și creșterea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului. (C.Ş.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up