SPIACT CF Arad SA, peste 94 de ani de experiență în producția de infrastructură feroviară

image_pdfimage_print

Societatea de Producție Industrială, Aparataj, Centralizare și Telecomandă Căi Ferate (SPIACT CF Arad SA) are o experienţă de peste 94 de ani în producerea de sisteme şi componente pentru întreținerea și modernizarea infrastructurii căilor ferate (transporturi și telecomunicaţii).

Istoria companiei începe în anul 1929, cu un mic atelier în care 10 meseriaşi realizau reparaţii la instalaţiile de telegraf şi telefonie. Treptat, activitatea se extinde, astfel că în anul 1942 se organizează două sectoare principale, unul pentru reparaţii aparatură telefonică (T.T.R.) şi altul pentru aparatură de semnalizare, centralizare şi bloc de linie automat (S.C.B.), astfel că numărul muncitorilor creşte la circa 50. În anul 1955 atelierul este înregistrat ca o secţie a Regionalei CFR Timişoara, sub denumirea Secţia C.T. 5 Arad. Începând cu anii ’60 devine o unitate de producţie cu rol important în buna desfăşurare a exploatării feroviare pe întreg teritoriul ţării, în care se fabrică: semnale mecanice, garnituri de bare pentru electromecanisme de macaz, picheţi pentru cabluri, bariere mecanice şi alte piese de schimb pentru instalaţiile de centralizare şi telecomandă.

În anul 2002, SPIACT Arad a devenit societate pe acţiuni. În 2007, își mută activitatea pe un nou amplasament, treptat, fără întreruperea procesului de producție. Aici, compania deține o hală de producție și un corp administrativ construite și dotate la standarde europene.

Activitatea de bază a firmei o constituie proiectarea și fabricarea de piese de schimb și echipamente pentru instalațiile aferente căii ferate, precum și prestarea de servicii (reparatii, întreținere, consultanță, transport). Experienţa acumulată în producţia pentru transporturile feroviare din România a permis echipei SPIACT Arad să se implice și în producţia de componente pentru firme din străinătate atât în domeniul feroviar, cât şi în alte sectoare de activitate.

Asatăzi, la SPIACT Arad se realizează: produse pentru CFR (infrastructură, electrificare); profile aluminiu pentru confecționat module (PCH STATION); produse pentru automotive (linii de asamblare, transfer, fabricație); proiecte unicat în faza de proiectare, execuție prototip, finalizare; modernizare unități existente; servicii de proiectare tehnologică; alte comenzi la cerere (proiectare, execuție).

De asemenea, compania comercializează: echipamente Balluff (senzori și traductoare), echipamente Bosch Rexroth (pneumatică, hidraulică, mecanică, mecanică liniară și electrică). Totodată, echipa SPIACT furnizează servicii de consiliere tehnică pentru produse și asistență tehnică în perioada de garanție și post garanție.

De asemenea, compania a realizat pentru culoarul PAN EUROPEAN produse pentru linia de contact 25 kV – 50 Hz, și anume: stâlpi metalici din profil H, sisteme de sprijin (stâlpi metalici tip SMU şi SMT, traverse rigide), sisteme de susţinere şi ancorare, armături (crapodină, traversă de trecere, prelungitor scurt, braţ consolă de cale dublă, ancoră), cleme şi armături, izolatori de secţionare MMN-1. Tot pentru același obiectiv, SPIACT Arad a produs: console pentru cablul de fibră optică montată pe stâlpii liniei de contact 25 kV–50Hz, elemente componente ale instalaţiei CED, dispozitive de deconectare-reconectare automată DR, set funii pentru conexiuni, integratoare pasive IP 2 (destinate sălilor de relee modernizate).

Profesionalismul echipei, dotarea tehnică la cele mai înalte standarde și calitatea produselor realizate au condus an de an la extinderea portofoliului de clienți. CFR, Alstom, Siemens, Dacia Groupe Renault, SPIACT Craiova, Wiebe România, IMSAT, Thales, East Electric sunt doar câțiva dintre partenerii de afaceri ai SPIACT CF Arad.

Informații suplimentare:

SPIACT CF ARAD SA
tel: 0257 257 068, 0737 518 071
fax: 0257 212 252
e-mail: office@spiactarad.ro
www.spiactarad.ro

Cristina ȘERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up