TIAB peste 70 de ani de excelență

image_pdfimage_print

TIAB este un furnizor tradițional pentru majoritatea segmentelor industriale, proiectând și executând soluții și servicii dedicate segmentului, atât ca antreprenor general, cât și ca subcontractor de specialitate. Compania este organizată în 14 unități de business, dintre care câte 3 în București şi Ploiești şi câte una în: Brăila, Constanța, Craiova, Pitești, Piatra Neamț, Slatina, Târgu Mureș, Timișoara.

“Autonomia, responsabilitatea și încrederea sunt principii care conduc TIAB spre performanță în activitatea de business. Bazându-ne pe unități de business organizate pe centre de profit și poziționate cât mai aproape de client, le oferim managerilor libertatea de a-și defini regulile jocului, păstrând însă aspectul cel mai important în afaceri: transparența“, spune Liviu Florea, directorul general TIAB.

Compania desfăşoară activități de: proiectare, execuție și mentenanță a instalațiilor electrice de joasă tensiune/ medie tensiune/ înaltă tensiune, automatizări, sisteme HVAC, sisteme SCADA, modelare 3D etc. pentru sectoarele industriale (chimie, petrochimie, petrol și gaze, automotive, bunuri de larg consum, FMCG, metalurgie, siderurgie, construcții de mașini, ciment etc.), de infrastructură (transport local, metrou, aeroporturi, transport CF, energie – producție/ transport/ distribuție, parcuri eoliene și fotovoltaice, stații de transformare & distribuție IT/MT, stații de tratare ape uzate, agricultură etc.) și terțiar (clădiri administrative, săli de sport, stadioane) și este autorizată ANRE, INSEMEX, ISCIR, AFER, IGPR. De asemenea, compania deține certificate în domeniul sistemului de management al calității, mediului și sănătății ți securității în muncă: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

TIAB este un jucător major și tradițional în accelerarea performanțelor clienților industriali, prin concentrarea pe segmente de piață, oferind soluții și servicii durabile multi-tehnice pentru ciclul complet de viață industrială. Specialiştii TIAB oferă servicii de întreținere predictivă, preventivă și corectivă a aparatelor, echipamentelor și sistemelor furnizate de companie, precum şi servicii de verificare, testare și punere în funcțiune.

Care sunt valorile companiei?

Ne răspunde la întrebare dl. Liviu Florea, Director General: “Încrederea în oameni, în potențialul lor creator și în dorința de a face performanță, încrederea în forțele proprii și în viitorul pe care îl putem construi împreună. Seriozitatea în abordarea clienților și a lucrărilor. Pasiunea – pentru lucrul bine făcut, acel ceva care face diferența între un lucru banal și unul de excepție. Respectul pentru înaintași, dar şi pentru colegii, clienții și partenerii alături de care ne construim proiectele.“

Prima filă în cartea de istorie a TIAB a fost scrisă la 1 martie 1949, când a luat naştere Întreprinderea 18 Instalații Electrice București. 5 ani mai târziu aceasta devine Trustul 18 Instalații Electrice și Ascensoare București, iar începând cu data de 1 Iunie 1971 poartă denumirea de Întreprinderea de Instalații București până în 1973, când devine Trustul de Instalații și Automatizări București. Din iulie 2007, TIAB este parte a Grupului francez VINCI Energies, jucător important în piața de concesiuni și construcții. Brandul VINCI simbolizează cele mai bune practici în materie de inovație durabilă, creativitate și măiestrie tehnologică. În februarie 2016, 4 dintre unitățile de business TIAB, active în domeniul industrial, se afilieaza la brandul Actemium, unul din brandurile VINCI Energies, dedicat 100% îmbunătățirii performanțelor industriale.

Pe plan intern, echipele TIAB au participat la construcția multor obiective industriale și capacități de producție, dintre care amintim: combinate chimice, rafinării, fabrici de anvelope, fabrici de componente auto, infrastructură rutieră, de cale ferată şi aeriană, metrou, combinate de celuloză și hârtie, combinate metalurgice, șantiere navale, fabrici de bunuri de larg consum, depozite, stații de pompare, stații de tratare ape uzate, sisteme de irigații, șantiere navale, centrale termo-energetice, stații de transport-distribuție energie electrică, energie regenerabilă etc.

De asemenea, de-a lungul existenței sale, compania TIAB a fost implicată şi în proiecte internaţionale, în execuția lucrărilor de instalații electrice la obiective din: Siria, Irak, Libia, Republica Democrată Germană, Turcia, India, Pakistan, Egipt, Qatar, Kuweit, Cehia, Franța, Germania, Austria, Belgia.

O atenție deosebită la nivelul Grupului VINCI Energies este acordată domeniilor Safety, Calitate și Mediu. Sănătatea și siguranța angajaților stă la baza politicii companiei; ca atare, acestea sunt obiective cotidiene pentru fiecare dintre noi. Inițiativele companiei, de a crea un mediu de lucru mai sigur, sunt multe și valorifică noile tehnologii existente.

În acest sens TIAB a implementat un program de excelență în Safety, în care, cu o abordare proactivă, fiecare dintre angajații sai – muncitor, tehnician, șef de şantier, responsabil de afacere, manager, este conștient de responsabilitatea și de capacitatea lui de a acționa, la nivelul său, pentru siguranța și securitatea lui, pentru siguranta colegilor, a echipei sale și a partenerilor implicați în execuția proiectelor.

Sănătatea și securitatea în muncă este o prioritate permanentă pentru noi. Prin execuția lucrărilor electrice, mecanice, de instrumentație și de automatizări industriale din cadrul proiectelor pentru stații de tratare ape uzate, stații de epurare, reabilitarea/modernizarea grupurilor energetice, colectare/depozitare deșeuri, stații de irigații, ne-am dovedit experiența și dorința pentru implicarea în proiectele de protecție a mediului“, subliniază directorul general al TIAB.

În anul 2020, în condițiile unui an dificil, ce a necesitat adaptări ale modului de lucru, TIAB, prin cei 800 de specialiști, a fost implicat în peste 1600 de proiecte și a realizat o cifra de afaceri de 65 milioane euro, având aprecierea unanimă a tuturor clienților pentru calitatea lucrărilor executate.

 

SC TIAB SA
Str. Pictor Arthur Verona nr. 17, sector 1, București
Telefon: (+40 21) 302 12 30, Fax: (+40 21) 302 12 31
e-mail: office@tiab.ro
https://www.tiab.ro

 

Cristina ŞERBĂNESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu