Țuca Zbârcea & Asociații a lansat ediția 2021 a compendiului legislativ „Better Business in Romania”

image_pdfimage_print

Lucrarea, redactată în limba engleză, este dedicată în principal investitorilor străini interesați să dezvolte o afacere în România, care astfel pot naviga mai ușor prin multitudinea de reglementări din diverse sectoare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Țuca Zbârcea & Asociații, compendiul „Better Business in Romania” oferă o imagine de ansamblu în ceea ce privește cadrul legislativ la nivelul anului 2020 în materia: dreptului societar, dreptului imobiliar, disputelor dintre creditori, dreptului muncii, contractelor de achiziție publică, dreptului concurenței, dreptului energiei, dreptului bancar/piețe de capital, dreptului proprietății intelectuale, dreptului aplicabil domeniul farmaceutic și medical, protecția datelor cu caracter personal, dreptului mediului, protecţia consumatorului şi aspecte de conformitate a produsului, insolvență, drept penal al afacerilor sau fiscalitate.

De asemenea, în contextul pandemiei de COVID-19, lucrarea conține și informații de bază cu privire la modificările în plan legislativ generate de criza epidemiologică și care sunt susceptibile să afecteze operațiunile curente ale companiilor. Din acest punct de vedere, ghidul „Better Business in Romania” se înscrie în seria inițiativelor firmei de avocatură de a pune la dispoziția comunității de afaceri și publicului larg o serie de resurse și analize dedicate gestionării situației de criză create pe fondul epidemiei de coronavirus (www.tuca.ro/covid-19/).

Conform sursei citate, încă din februarie 2020, Țuca Zbârcea & Asociații a constituit un „task force” dedicat gestionării implicațiilor juridice născute în contextul răspândirii COVID-19. Astfel, avocați specializaţi vin în întâmpinarea clienților cu sfaturi și asistență pe subiecte specifice situațiilor de criză economică: restructurări, analiza și (re)negocierea contractelor (inclusiv a celor colective și individuale de muncă), executarea contractelor afectate de forță majoră și impreviziune, deblocarea raporturilor pre-litigioase, sfaturi privind evitarea situațiilor potențial discriminatorii în contextul campaniei de vaccinare etc.

Compendiul „Better Business in Romania” poate fi descărcat, gratuit, accesând site-ul Țuca Zbârcea & Asociații (http://www.tuca.ro/better_business/). Conform sursei citate, lucrarea nu îşi propune să analizeze toate faţetele legale ale ariilor prezentate, astfel că informaţiile şi opiniile conţinute nu trebuie interpretate sau folosite ca substitut pentru consultanţă juridică de specialitate. (C.Ş)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

keyboard_arrow_up