Va invităm la Antad Retail Connect

image_pdfimage_print

În perioada 15 – 19 februarie 2021, Asociația Națională a Magazinelor de Autoservire și a Marilor Magazine (ANTAD), una dintre cele mai importante asociații din sectorul comercial de consum din Mexic, organizează, în format virtual, evenimentul „ANTAD RETAIL CONNECT”, informează Biroul de Promovare Comercială şi Economică (BPCE) al României la Ciudad de Mexico.

Manifestarea oferă oportunitatea realizării unor întâlniri de afaceri între mediul de afaceri mexican și cel din străinătate, principalele sectoare vizate fiind industria alimentară și a băuturilor, sectorul retail și HORECA.

În cadrul acestui eveniment companiile românești pot să își prezinte produsele și serviciile și pot încheia colaborări comerciale cu partenerii mexicani. Evenimentul se desfășoară prin intermediul platformelor digitale, iar pentru a putea participa se percepe o taxă de 5.000 pesos/reuniune (aprox. 250 USD).

Înregistrarea companiilor străine se poate face până pe data de 1 februarie 2021, prin transmiterea unui email la adresa: rrivera@antad.org.mx (în atenţia lui Ruben Rivera, asistent comercial), cu introducerea in BCC a adreselor de email ale BPCE Ciudad de Mexico (mexico.economic@mae.ro, razvan.pircalabescu@dce.gov.ro).

ANTAD reprezintă interesele a 104 lanțuri de magazine (64.570 unități) din Mexic, printre care se numără COSTCO, Chedraui, LaComer, Soriana, Calimex, Comercial Mexicana etc., motiv pentru care este considerată una dintre cele mai importante asociații de profil.

Potrivit sursei citate, la evenimentul precedent, desfășurat tot în format digital în luna octombrie a anului 2020, au participat peste 500 de companii ofertante naționale și internaționale şi 1.319 cumpăratori, fiind realizate 2.138 reuniuni B2B.

“În acest context, având în vedere potențialul comercial al Mexicului (o piață cu 129 milioane consumatori), precum și poziționarea sa geografică (în spațiul de liber comerț al Americii de Nord, împreună cu SUA și Canada), apreciem că strângerea colaborării comerciale cu partenerii mexicani poate reprezenta o oportunitate pentru România pentru diversificarea piețelor de export pe continentul american”, se arată în informarea remisă Camerei bucureştene. În documentul citat se subliniază, de asemenea, faptul că relațiile comerciale ale Uniunii Europene cu Mexicul se desfășoară conform prevederilor Acordului Global de Liber Schimb încheiat în 1997, a cărui versiune modernizată, care stabilește practic eliminarea taxelor comerciale în toate sectoarele, va intra în vigoare (partea economică și comercială) de îndată ce va fi semnată în lunile următoare.

Biroul de Promovare Economică și Comercială al României la Ciudad de Mexico va participa la eveniment și va oferi tot sprijinul necesar companiilor românești care doresc să obțină mai multe informații și/sau să participe.

Cei interesaţi se pot adresa pentru informatii suplimentare la BPCE Ciudad de Mexico, la adresele de email: mexico.economic@mae.ro, razvan.pircalabescu@dce.gov.ro. De asemenea, detalii despre eveniment se pot obţine accesând prezentarea anexată. (C.S.)

Articole din aceeași categorie

Articole din aceeași ediție

Meniu