CCIB se implică în dezvoltarea relaţiilor româno-pakistaneze

„Modernizarea şi retehnologizarea complexelor industriale livrate de România în Pakistan înainte de 1989 poate reprezenta o primă direcţie de dezvoltare a relaţiilor economice dintre cele două ţări”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în cadrul întrevederii pe care a avut-o recent, cu Excelenţa Sa Rab Nawaz Khan, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti şi cu Muhammad Saleem, consilier, adjunct al şefului misiunii şi şef al Cancelariei.
În opinia preşedintelui Camerei bucureştene, sectorul energetic, industria construcţiilor de maşini, industria auto, agricultura, industria uşoară, domeniul aeronautic oferă, de asemenea, oportunităţi reale de cooperare pentru firmele din cele două ţări. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat faptul că România poate fi o poartă de acces a produselor pakistaneze în Uniunea Europeană (UE), date fiind atât calitatea ţării noastre de membru UE, cât şi poziţia sa geostrategică.
Potrivit preşedintelui CCIB, o modalitate eficientă de valorificare a oportunităţile oferite de cele două ţări o constituie organizarea de misiuni economice. În acest sens, domnia sa a apreciat că o misiune economică pakistaneză în România, organizată concomitent cu o manifestare expoziţională de anvergură a Romexpo, ar putea constitui un real succes, prezentarea mediului de afaceri românesc şi întâlnirile bilaterale cu companii din ţara noastră fiind dublate de conturarea unei imagini reale asupra ofertei româneşti. De asemenea, preşedintele CCIB a afirmat că o misiune economică a CCIB în Pakistan ar putea fi organizată în a doua parte a anului viitor.
„Sunt aici pentru a impulsiona relaţiile comerciale dintre ţările noastre”, a afirmat Excelenţa Sa Rab Nawaz Khan, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti, aflat la început de mandat în ţara noastră. Atât domnia sa, cât şi preşedintele CCIB au subliniat că dezvoltarea schimburilor comerciale poate fi completată de schimburi în domeniul academic – schimburi de studenţi, doctorate în co-tutelă.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Firmele turceşti, interesate de piaţa românească
Articolul următor
Cele mai performante firme din sectorul 2, premiate de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti