Recent, s-a desfasurat adunarea generala a Sectiunii Servicii din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti (CCIB). Au fost abordate atat probleme organizatorice, cum ar fi alegerea reprezentantilor pentru adunarea generala a Camerei bucurestene sau aprobarea executiei bugetare, cat, mai ales, prioritatile sectiunii in aceasta perioada de criza economico-financiara si directiile in care grupurile de lucru constituite la nivelul sectiunii trebuie sa-si orienteze activitatea .
„Am simtit nevoia sa dezvoltam un grup de lucru relativ nou, pe care l-am numit Absortie fonduri structurale si de coeziune, in cadrul caruia ne propunem sa adunam toti factorii interesati (care au depus proiecte sau care intentioneaza sa depuna) si sa relationam cu institutiile care gestioneaza finantarea din fonduri europene. Vrem sa strangem relatiile la nivel de membri ai Camerei si sa ne ajutam reciproc“, a declarat presedintele sectiunii, Mircea Dan Farcas.
In acest context, Pavel Marculet, directorul firmei de consultanta Omicron a subliniat: „Foarte multe IMM-uri au de suferit din pricina deciziilor nefundamentate pe care le iau comisiile de evaluare a proiectelor. Daca nu intervenim la Comitetul de monitorizare al fiecarei unitati de management unde suntem reprezentati, nu vom face nimic ca sa miscam lucrurile, iar in aceasta privinta presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, este o voce care poate fi ascultata“.
De asemenea, membrii Sectiunii Servicii au luat in discutie problemele cu care se confrunta sectorul de cercetare. „Toate tarile dezvoltate au marit bugetele de cercetare cu 50% pana la 100%, in unele cazuri, stiut fiind faptul ca aplicarea rezultatelor cercetarii poate fi o solutie de iesire din criza“ a declarat prof. univ. dr. ing. Gheorghe I. Gheorghe, directorul general al Institutului National de Mecatronica si Tehnica Masurarii, seful grupului de lucru pe probleme de cercetare-dezvoltare-inovare.
In perioada urmatoare, grupul de lucru condus de prof. univ. dr. ing. Gheorghe I. Gheorghe va elabora o serie de materiale care sa argumenteze necesitatea continuarii proiectelor de cercetare, indeosebi in cadrul programelor nationale. O stagnare a acestora in 2009 ar echivala, in opinia directorului general al Institutului National de Mecatronica si Tehnica Masurarii, cu o intoarcere in urma cu 5-10 ani.
Biroul de Presa al CCIB