Certificatul Excellent SME, primul instrument din România care certifică performanţa IMM-urilor, oferit de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) alături de Coface România
CCIB alături de Coface lansează în premieră în România un instrument care premiază performanţa obţinută de companiile ce activează în sectorul IMM, din punctul de vedere al riscului comercial şi al siguranţei în afaceri, pe care acestea le prezintă. Produsul Excellent SME a fost lansat oficial ieri în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, Preşedintele CCIB, şi Constantin Coman, Directorul General al Coface România. La eveniment au participat, alături de jurnalişti, consilieri economici ai ambasadelor străine în România, precum cea a Ungariei, Greciei, Poloniei, manageri ai unor întreprinderi mici şi mijlocii, membre şi non-membre ale Camerei, care şi-au manifestat interesul de a-şi certifica performanţa prin Excellent SME.
Certificatul Excellent SME este emis de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, după confirmarea încadrării companiei în categoria de risc comercial scăzut, realizată de către Coface România prin întocmirea unui raport de credit actualizat la momentul solicitării Certificatului şi atestă stabilitatea companiei din punctul de vedere al situaţiei financiare, al datoriilor la bugetul de stat, al incidentelor de plată si al situaţiei juridice. Membrii CCIB beneficiază de o reducere de 33% aplicată la tariful standard perceput de COFACE pentru efectuarea operaţiunilor necesare validării performanţelor firmelor.
„Acest parteneriat special, între CCIB – organizaţie cu tradiţie de peste 145 de ani în reprezentarea şi susţinerea mediului de afaceri – şi COFACE – una dintre companiile etalon în domeniul serviciilor pentru managementul riscului de credit – a condus la realizarea unui produs care va contribui la creşterea gradului de siguranţă a afacerilor datorită reducerii riscurilor asumate de companiile care aleg ca partener o companie certificată”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, Preşedintele Camerei bucureştene.
Obţinerea Certificatului Excellent SME este atestată prin afişarea unei sigle specifice pe website-ul companiei certificate, prin intermediul tehnologiei testate SafeSigned™ care previne copierea sa pe un alt website sau prin crearea unei pagini web de prezentare şi verificare a Certificatului pe serverele SafeSigned, în cazul companiilor care nu deţin încă un website propriu.
„Principalul beneficiu adus de Certificatul Excellent SME mediului de afaceri din România este creşterea încrederii între companii, de care acesta are atât de multă nevoie în prezent şi de premiere şi evidenţiere a companiilor care reuşesc să obţină performanţă în acestă perioadă economică instabilă, rezultat cu atât mai mult demn de apreciere”, a declarat Constantin Coman, Director General al Coface România.
Prezentarea completă a produsului se găseşte pe site-ul: www.ccib.ro/ExcellentSMERomania.
CONTACT MEDIA CCIB:
Cristina ŞERBĂNESCU – T. +40/21/319 00 79 – cristina.serbanescu@ccib.ro
CONTACT MEDIA COFACE:
Emilia MUSCALU – T. +40/21/231 60 20 – emilia.muscalu@coface.ro
Despre CCIB
Cu o tradiţie de 145 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere internaţională conlucrând cu peste 70 de organizaţii similare din străinătate.
Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene un sprijin real prin servicii performante, adaptate cerinţelor actuale ale pieţei. Astfel, Camera bucureşteană furnizează companiilor româneşti şi străine servicii şi consultanţă specializată – de la înfiinţări de firme, sucursale, filiale; servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor sale din străinătate, şi până la servicii de mediere şi arbitraj. Potrivit statutului CCIB, membrii săi beneficiază de o serie de facilităţi.
Despre Coface
Grupul Coface, un lider mondial în asigurările de credit, oferă companiilor din întreaga lume soluţii de protejare împotriva riscului financiar de neplată a clienţilor proprii, atât pe piaţa internă, cât şi pentru export.
În 2011, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,6 mld. EUR. Cei 4.400 de angajaţi în 66 de ţări oferă un serviciu local la nivel mondial. În fiecare trimestru, Coface publică evaluările sale de risc de ţară pentru 158 de ţări, pe baza cunoştinţelor sale unice asupra comportamentului de plată al companiilor şi pe baza expertizei celor 350 de underwriter-i ai săi.
În Franţa, Coface gestionează garanţiile publice de export în numele statului francez. Coface este o subsidiară a Natixis a cărei rată a capitalului social (Tier 1) a fost de 10,2% la sfârşitul lunii decembrie 2011.