Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

- Acest eveniment a trecut.
Scrisoarea de garanţie bancară în practică
8 iunie 2021
RON480
Scrisoarea de garanţie bancară în practică
OBIECTIVUL CURSULUI
Prezentarea garantiei bancare, atât prin prisma emitentului, cât și a beneficiarului acesteia.
Se va prezenta cadrul legislativ intern, Regulile și uzanţele internaţionale care reglementează materia garanţiei bancare, respectiv Regulile Uniforme pentru Garanţiile la Cerere, emise de Camera Internaţională de Comerţ – Paris, precum și intregul flux al garanției bancare, de la contractul comercial în care se menționează necesitatea emiterii unei garanții bancare până la executarea / expirarea valabilității acesteia.
În contextul actual, în care incertitudinea este singura ….certitudine, unde riscul este omniprezent, garanţia bancară, poate fi considerată un produs sine- qua non pentru derularea fără sincope a tranzacţilor comerciale, locale sau internaţionale.
GRUP ŢINTĂ
Specialişti în finanţarea comerţului/operaţiuni bancare internaţionale, personalul din departamentele de managementul riscului în creditare, Manageri de relație IMM şi Corporate, specialişti implicaţi în negocierea contractelor internaţionale, personal din companiile de leasing, consultanţi, avocaţi şi judecători, etc.
CONŢINUT
- Contractul comercial – cine, când și cum emite Garanția bancară
- Structura/elementele componente ale Garanției bancare
- Prezentarea şi analiza articolelor URDG 758
- Tipuri de garanții bancare
- Garanția necondiționată versus garanția condiționată
- Garanția Back-to-Back
- Executarea garanției
- Sugestii în redactarea/agrearea textului (conţinutului) scrisorilor de garanţie
- Studii de caz/exemple practice
- Bonus: Standby letter of credit
LECTOR
Stancu MAVRODINEANU are o experiență bancară (BRCE, BCR, Raiffeisen Bank) de peste 30 de ani, din care 25 în activitatea de finanțarea comerțului internațional. De-a lungul carierei, a fost un participant activ în implementarea sistemului SWIFT în România, pentru categoriile de mesaje aferente finanțării comerțului internațional, în derularea și finanțarea proiectelor comerciale de anvergură, implicând produse și structuri complexe.
Cu participări la cursuri și seminarii interne și internaționale, cu responsabilități în formarea noilor angajați privind produsele fezabile activității privind finanțarea comerțului, lectorul vă va împărtăși know–how-ul necesar înțelegerii și asimilarii mecanismului complex al garanției bancare, a utilizării acesteia transparent și echidistant față de clienți.
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
8 iunie 2021, orele 13:00 – 17:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.
La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
TARIFUL SPECIAL pentru membrii CCIB cu cotizaţia achitată la zi (redus cu 25% faţă de tariful standard): 480 lei/persoană (nu se aplică TVA).
Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM
Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.
Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont. Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului. Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului. Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului. Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg
PERSOANĂ DE CONTACT: Anca Străchinescu, Specialist formare, Tel.: 0748886818, e-mail: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro