Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
- Acest eveniment a trecut.
Strategia energetică a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050. Noi reglementări în sectorul energetic
18 aprilie 2019
300RONStrategia energetică a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050. Noi reglementări în sectorul energetic
Data 18 aprilie 2019
Locația Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București)
Editura Universul Juridic și Camera de Comerț și Industrie București organizează joi, 18 aprilie 2019, Conferința „Strategia energetică a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050.Noi reglementări în sectorul energetic”, ediția a IV-a.
Evenimentul va fi găzduit de Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București).
Potrivit conducerii Ministerului Energiei, Strategia Energetică propune ținte concrete, stabilește direcții clare și definește reperele prin care România își va menține poziția de producător de energie în regiune și de actor activ și important în gestionarea situațiilor de stres la nivel regional.
Dezvoltarea sectorului energetic este direct proporțională cu realizarea unor proiecte de investiții strategice de interes național. Aceste investiții, care vor produce modificări de substanță și vor dinamiza întregul sector, sunt repere fixe și obligatorii în programarea strategică. Prin Strategia Energetică a României, sunt considerate investiții strategice de interes național următoarele obiective:
- Finalizarea Grupurilor 3 și 4 de la CNE Cernavodă;
- Realizarea Hidrocentralei cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnița-Lăpuștești;
- Realizarea Grupului de 600 MW de la Rovinari;
- Realizarea Complexului Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole.
De asemenea, Strategia Energetică fundamentează poziționarea României în raport cu propunerile de reformă a pieței europene de energie, iar un loc important este destinat analizei contextului european și politicilor de creare a Uniunii Energetice din care vom face parte.
Actualizarea periodică a Strategiei ține cont de schimbările care au loc pe plan local, regional, european și mondial. Transpunerea în practică a Strategiei Energetice este corelată cu contextul național și internațional, ambele evoluând în interdependență dinamică.
Strategia Energetică se bazează pe dezvoltarea piețelor concurențiale de energie electrică, gaze naturale și alte resurse primare, ceea ce conduce la nevoia de noi abordări, o dată cu modificarea tendințelor de piață.
Conferința își propune să prezinte soluții legislative și fiscale care să determine dezvoltarea motorului economiei naționale, pornind de la obiectivele și principiile Strategiei energetice a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050.
Evenimentul va reuni cei mai buni experți din domeniu și va fi o platformă de dezbateri care să aducă decidenții guvernamentali, corporațiile, antreprenorii și societatea civilă într-un dialog care să genereze adevărata agendă publică în acest sector strategic care este energia.
Teme de discuție: Strategia Energetică Națională și politicile publice în domeniul energiei; Efectele OUG 114; Noi investiții în industrie; România, pol energetic regional; Competitivitatea piețelor de energie; Sustenabilitate ecologică și climatică; Soluții pentru menținerea unui mixt energetic diversificat și echilibrat; Buna guvernanță corporativă în întreprinderile la care statul este acționar majoritar; Dezvoltarea mecanismelor de piață concurențială în sectorul energetic; Definirea conceptului de consumator vulnerabil și consumator protejat; Viitorul cadru legislativ al redevențelor în sectorul energetic; Tendințe în consultanța juridică și fiscală pentru sectorul energetic
Vorbitori confirmați:
Sesiunea I
– Doru Vișan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei
– Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei
– Corneliu Bodea, Președinte, Centrul Român al Energiei – Rețelele de transport și distribuție – structura de rezistență a implementării obiectivelor strategiei energetice a României în perioada 2019-2030
– Dumitru Chisăliță, Șeful Centrului de Documentare și Informare, Romgaz
Sesiunea a II-a
– Silvia Vlăsceanu, Director Executiv, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE)
– Septimiu Stoica, Președinte AGA, Bursa Română de Mărfuri
– Ovidiu Demetrescu, Partener, OCD Capital & Resource – Investițiile în energie – provocări și oportunități
– Claudiu Butacu, Co-Fondator energiaTa – Drumul Prosumatorului în România – legislație și normele de aplicare
Agendă:
09,00-09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee
09,30-11,30: Sesiunea I
11,30-11,50: Business networking coffee break
11,50-14,00: Sesiunea a II-a
14,00-15,00: Business lunch & networking
Audiența: Directori generali, directori de afaceri publice, directori juridici și directori financiari din companii energetice; Furnizori ai companiilor energetice; Bancheri, avocați, consultanți fiscali; Asociații patronale și profesionale din sectorul energetic; Sindicate; Mediul universitar; ONG-uri de profil, mass-media
Contact:
Mircea Fica, Editor, Publicațiile Legal Magazin: 0732.903.216, mircea.fica@universuljuridic.ro
Roxana Biga, Project Manager, 0743.292.252, roxana.biga@universuljuridic.ro
Taxa de participare este de 300 lei (TVA inclus) și include:
– Participarea la toate sesiunile evenimentului
– Participarea la pauzele de cafea și la prânz
– Documentația oficială a evenimentului