DSC04423

Expoziția „Bucureşti-Leipzig-Lipscani – o poveste europeană”, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București

Începând de astăzi și până la data de 30 iulie 2018, expoziția „Bucureşti-Leipzig-Lipscani – o poveste europeană” găzduită de Palatul Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica nr 4), este accesibilă publicului de luni până vineri, în intervalul 10,00-15,00. Manifestarea expozițională este organizată de Camera bucureșteană în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti și face parte din seria de evenimente menite să marcheze aniversarea a 150 de ani de activitate neîntreruptă a Camerei bucureștene, serie derulată sub sloganul Dialog. Identitate. Valoare.

„Istoria Camerei bucureștene este istoria unui mediu de afaceri de elită, însă istoria noastră este legată și de numeroase acte de cultură. Prin organizarea acestui eveniment ne propunem să readucem în actualitate trecutul, pentru a consolida prezentul și pentru a da consistență viitorului. Expoziția își propune să dovedească pe de o parte, prezența europeană a României, iar pe de altă parte, faptul că economia noastră a fost o economie competitivă, competitivitate generată și de eficiența structurilor create, unele dintre ele înaintea vremii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, la vernisajul expoziției.

„Această expoziție spune o poveste care a legat două orașe prin tenacitatea unor oameni care au avut un proiect de viață diferit. Suntem pe urmele negustorilor care au creat din nimic o țară nouă. De ce în sediul Camerei de Comerț București? Pentru că suntem în instituția creată și dezvoltată de negustorii importanți ai Capitalei. L-aș aminti, de exemplu, pe Hagi Theodoraky, fost președinte al Camerei, creatorul comerțului engros pe plaiurile dâmbovițene”, a subliniat dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului București.

La vernisaj au participat personalități ale vieții culturale și economice a Capitalei, dar și reprezentanți ai presei. Proiectul expoziţional realizat de Muzeul Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, este adus în premieră în România, după ce a fost prezentat pentru prima oară publicului la începutul acestui an în la Leipzig, în Germania. Expoziţia reunește 43 de panouri fotografice ce readuc în prim plan viaţa economică dinamică a Bucureştiului de altă dată, animată de negustorii lipscani.

Acesta este al patrulea eveniment din seria de manifestări dedicate aniversării a 150 de ani de activitate a CCIB și a doua dintre cele patru expoziții tematice pregătite de Cameră, în colaborare cu muzee bucureștene de prestigiu, parte a programul aniversar amintit. Reamintim că până la data de 27 mai 2018 cei interesați pot vizita expoziția de pictură, grafică și sculptură ARTĂ și COMERȚ. 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, deschisă la Muzeul Național de Artă al României.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Cerere de oferta: Bară cromată achizitionare din Romania
Articolul următor
Cursuri privind Protectia datelor cu caracter personal