ccib_img_1403780526_xdsc_0022_S1[1]

Regatul Maroc, spatiu prioritar in strategia de relatii externe a CCIB

„Regatul Maroc este cel mai important partener comercial al României din Africa, volumul schimburilor comerciale realizat în 2013 reprezentând circa un sfert din comerţul ţării noastre cu acest continent. De asemenea, ritmul de creştere a comerţului româno-marocan a fost impresionant, în perioada 2006 – 2013 volumul schimburilor comerciale majorându-se de aproape 7 ori”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în deschiderea Forumului de afaceri româno-marocan, desfăşurat în capitală.

Preşedintele Camerei bucureştene a subliniat că dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu această ţară a devenit o prioritate pentru CCIB, începând cu 2012. „Am organizat numeroase forumuri de afaceri cu parteneri din Maroc şi începând cu luna noiembrie 2013, sprijinim proiectele româno-marocane şi prin intermediul unui Birou de reprezentare deschis la Tanger”, a punctat Sorin Dimitriu.

Forumul de afaceri s-a desfăşurat în prezenţa Excelenţei Sale Faouz El Achchabi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Maroc în România şi a fost organizat de Camera bucureşteană, alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Servicii a Regiunii Fès Boulemane (CCIS Fès Boulemane), Camera de Comerţ şi Industrie Ilfov (CCI Ilfov) şi Consiliul Regiunii Fès Boulemane, în cadrul acţiunii „Săptămâna regiunii Fès Boulemane în România, 20 – 27 iunie 2014”. Evenimentul a reunit oameni de afaceri ce activează în: agricultură şi industria alimentară, construcţii civile, industria textilă, telecomunicaţii, turism, industria farmaceutică, educaţie şi formare profesională continuă, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

În cadrul sesiunii oficiale a Forumului, ES Faouz El Achchabi a subliniat preocuparea corpului diplomatic marocan acreditat la Bucureşti pentru dezvoltarea parteneriatelor la nivelul administraţiilor locale şi organizaţiilor de afaceri din cele două ţări – pas important pentru o mai bună cunoaştere reciprocă şi pentru valorificarea oportunităţilor de afaceri şi investiţionale oferite de România şi Maroc. În aceeaşi ordine de idei, preşedintele CCIS Fès Boulemane, Fouad Zine Filali, a vorbit despre potenţialul oraşului Fès – capitala marocană a artizanatului, pielăriei şi turismului balnear – şi despre proiectele de cooperare ce pot fi implementate îndeosebi în: industria uşoară, industria auto, aeronautică şi energie verde. Exprimându-şi convingerea că acest eveniment va conduce la impulsionarea cooperării româno-marocane, Lahsen Rafi, vicepreşedinte al Consiliului Regiunii Fès Boulemane, a subliniat potenţialul de dezvoltare al regiunii pe care o reprezintă şi a punctat excelenta reputaţie de care se bucură specialiştii români în ţara sa.

Cu această ocazie, preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu şi preşedintele CCI Ilfov, Dan Dumitru, au semnat acorduri de colaborare cu CCIS Fes Boulemane, reprezentată de Fouad Zine Filali, preşedinte.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale obţinute pe alte căi decât cele formale pentru ocupaţia „Responsabil de mediu” – 30 iunie 2014
Articolul următor
Analiza de risc la securitate fizică – necesitate şi obligaţie legală a societăţilor comerciale