„Marile probleme economice pleacă de la lipsa unui lider care să îşi asume atât succesele, cât şi insuccesele. Liderii sunt cei care schimbă, cu adevărat, ordinea economică. Avem nevoie de lideri, iar Camera de Comerţ reprezintă capitalul social care poate duce la creşterea productivităţii în economie.” 

prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost preşedinte al României
(ediţia a XX-a, 2013)

 

„Mulţumesc pentru onoarea făcută prin acordarea Trofeului Hermes, onoare strâns legată de prestigiul pe care Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti l-a căpătat şi care este o garanţie a modului în care comunitatea de afaceri a contribuit şi va contribui la progresul societăţii noastre.”  

prof. univ. dr. Emil Constantinescu, fost preşedinte al României
(ediţia a XIX-a, 2012, cu ocazia decernării Trofeului Hermes, ca omagiu adus contribuţiei sale la consolidarea comunităţii de afaceri şi în semn de respect pentru efortul de a cultiva – cu stăruinţă şi tenacitate – valorile civilizaţiei europene şi principiile societăţilor democratice în viaţa politică, culturală şi socială românească)

 

„Acest premiu a fost o surpriză pentru mine. Sunt onorat şi plăcut impresionat. Nu am fost pregătit pentru un astfel de premiu din partea mediului de afaceri, aşa că emoţia a fost pe măsură.”

Kelemen Hunor, ministrul culturii şi patrimoniului naţional
(ediţia a XVII-a, 2010, cu ocazia decernării Trofeului Hermes, ca simbol al recunoaşterii deschiderii pe care acesta a dovedit-o faţă de Camera bucureşteană şi faţă de proiectele pe care aceasta le dezvoltă în sprijinul comunităţii de afaceri)

 

„Apreciem eforturile pe care le depune Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti pentru apropierea mediului de afaceri de cel academic. Premiile acordate astăzi sunt o dovadă în acest sens.”

Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti
(ediţia a XVI-a, 2009) 

 

„Topul Bucurestiului arată că cercetarea pare să intereseze mai mult mediul economic. Totuşi, în România este nevoie de o punte între cele două domenii şi un eveniment ca acesta poate contribui la crearea unor legaturi mai strânse. Institutele de chimie ar fi probabil primele candidate la o astfel de colaborare şi la concretizarea unor rezultate ale cercetării.”   

acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române
(ediţia a XV-a, 2008)

RECLAMĂ