IMG_4208

Studenți valoni, la Camera bucureșteană

 

„În această perioadă trebuie sa facem față unor provocări serioase, generate de fenomenul globalizării, de acutizarea concurenței și de limitarea resurselor. În acest context, capacitatea de a fi competitivi pe o piață în continuă schimbare este vitală. Fără îndoială, tehnologia este importantă, dar în egală măsură este importantă resursa umană”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în deschiderea vizitei de studiu efectuate la sediul Camerei bucureștene de o delegație de studenți și profesori de la Colegiul Universitar de Afaceri „HELMo Campus-Guillemins – Institutul Sainte-Marie” din Liege, Belgia.

Cu acet prilej, președintele CCIB a subliniat importanța abordării proactive a fenomenului globalizării. În context, a vorbit oaspeților despre activitatea Camerei bucureștene, punctând sprijinul acordat companiilor în demersul lor de internaționalizare a afacerilor, inclusiv prin birourile de reprezentare deschise pe piețe-țintă. O altă problemă abordată de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a fost cea a forței de muncă. „A patra revoluție industrială creeză o clasă nouă, cea a neutilizabililor. Este o problemă reală, care nu afectează doar țara noastră!”, a atras atenția președintele CCIB.

În a doua parte a evenimentului, membrii delegației, profesori și studenți, au adresat întrebări prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, principalele subiecte abordate fiind: colaborarea la nivel cameral cu parteneri din Belgia, relațiile dezvoltate de CCIB cu ministerele românești, mediul economic românesc, locul și rolul Bucureștiului în context național, și în plan mai larg: aderarea României la Spațiul Schengen, la Zona Euro și acțiunile desfășurate pe durata deținerii de către România a președinției rotative a Consiliului European.

Vizita delegației belgiene face parte din programul profesional al misiunii economice organizate în România în perioada 11-15 martie a.c., care include și un târg la care au fost prezente 43 de companii valone din echipele cărora fac parte 166 studenți ai Departamentului de Afaceri Internaționale ai Colegiului Universitar amintit. Principalul obiectiv al acestei vizite de studiu a vizat promovarea relațiilor comerciale între Valonia și România.

Biroul de Presă al CCIB