EVENIMENT SUSȚINUT DE:
PARTENERI MEDIA

Cuvânt înainte – Topul Firmelor din Municipiul București 2017

Camera de Comert si Industrie a Municipiului București, prima Cameră de comerț de pe teritoriul de atunci al României, a avut de-a lungul celor aproape 150 de ani de la înființare, o contribuție semnificativă la modernizarea economiei naționale (legi, reglementări, instituții). Important de subliniat este faptul că indiferent de forma de organizare și funcționare sau de denumirea avută în perioada de timp de la constituirea sa, în 1868, a fost practic nedesființată de-a lungul istoriei sale, păstrând vie flacăra sistemului cameral, inclusiv în perioada comunistă. Astăzi, Camera bucureșteană este consecventă misiunii sale – aceea de promovare a intereselor membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în ansamblul său. Cu o atitudine proactivă, ne implicăm în promovarea unor inițiative benefice pentru mediul de afaceri bucureştean, dar și în promovarea bunelor practici în afaceri.
Anul acesta organizăm ediţia a XXIV-a a Topului Firmelor din Bucureşti, eveniment de referinţă pentru viaţa economică a Capitalei. De-a lungul anilor am pus acest eveniment sub semnul recunoaşterii şi promovării performanţei, al competiţiei ce respectă regulile jocului, al competitivităţii generate de un management performant, dublat de o cultură organizaţională solidă, al curajului de a ieși din zona de confort, al perseverenței și determinării de a depăși limite, de a schimba mentalităţi şi percepţii.
Anul acesta premiem liderii! Adică pe acei manageri şi antreprenori care au înțeles că etica în afaceri nu este doar un concept, ci un principiu, că reputația se construiește greu și se distruge repede și au învățat că forța unui proiect reușit stă în oamenii din spatele lui, în creativitatea, pasiunea, implicarea și tenacitatea pe care aceștia le arată zilnic.
Topul firmelor din municipiul Bucureşti s-a dovedit, de-a lungul timpului, o excelentă oportunitate de a cunoaşte astfel de manageri şi antreprenori. De fiecare dată, suntem mândri să-i amintim pe cei care ne-au fost alături, dar şi pe cei pe care i-am admirat şi premiat pentru realizările lor.
Laureații noştri merită din plin recunoaşterea şi aplauzele noastre cu atât mai mult cu cât competiţia a fost dură, iar metodologia – aplicată unitar la nivelul întregului sistem cameral – a fost severă şi complexă. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Potrivit metodologiei de top, dintre cele 125.236 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2016, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 37.816 firme, adică 30,2% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană premiază 6.840 firme, adică 18,1% din totalul firmelor considerate eligibile şi care reprezintă 5,5% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.
Aşa cum v-am obişnuit, avem şi anul acesta o serie de premii speciale. Acordăm TROFEUL DE EXCELENŢĂ pentru „lecţiile de management” predate nouă, tuturor, de echipele celor 97 de companii care în ultimii cinci ani s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor.
Adresez sincere felicitări laureaţilor, precum şi mulţumirile noastre participanţilor la această ediţie. Succes în afaceri tuturor!

prof. univ. dr. ing. Sorin DIMITRIU,
Preşedinte

RECLAMĂ
PARTENERI OFICIALI
PARTENERI
SPONSORI OFICIALI
SPONSORI