Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

- Acest eveniment a trecut.
Business Breakfast la Palatul CCIB: Diminuarea risipei alimentare Cum ne adaptăm la noile cerințe obligatorii din 2025?
12 martie @ 10:30 am - 1:00 pm

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București vă invită la
Business Breakfast la Palatul CCIB cu tema:
Diminuarea risipei alimentare
Cum ne adaptăm la noile cerințe obligatorii din 2025?
Data: Miercuri, 12 martie 2025
Ora: 10:30 – 13:00, înregistrarea începând cu ora 10:00
Locația: Aula Carol I, Palatul CCIB, Str. Ion Ghica nr. 4, București
Legea nr. 49/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 225 din 18 martie 2024, a intrat în vigoare la 21 martie 2024. Legea reglementează asigurarea îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare durabilă asumate la nivel european și internațional de către România, în ceea ce privește prevenirea și reducerea risipei alimentare. Scopul acestei legi îl constituie stabilirea măsurilor de prevenire și reducere a risipei de alimente și a acțiunilor de promovare aferente, în vederea creșterii utilizării și valorificării alimentelor de-a lungul lanțului agroalimentar.
Principalele prevederi se referă la obligațiile operatorilor economici din sectorul agroalimentar pentru a-și îndeplini obiectivul de diminuare a risipei alimentare.
Pentru a afla mai multe despre această lege, dar și despre obligațiile de raportare pe care operatorii economici din sectorul agroalimentar le vor avea începând de anul acesta, vă invităm la un Business Breakfast, unde inițiatorul legii, Florin Alexe, și reprezentanți din partea autorităților și ai mediului de afaceri vor oferi informații valoroase despre reducerea risipei alimentare, clarificând aspecte cu privire la noile obligații ale sectorului agroalimentar.
Cui se adresează?
✔ HORECA;
✔ Reprezentanți ai sectorului agroalimentar;
✔ Asociații de colectare de alimente;
✔ Membri ai comunității de afaceri interesați de sustenabilitate și diminuarea risipei alimentare.
Ce veți obține?
✔ Acces direct la informații de la oficiali din instituțiile publice relevante;
✔ Clarificări privind obligațiile de raportare și normele de aplicare a legii;
✔ Oportunitatea de a interacționa cu experți și consultanți în domeniu;
✔ Un cadru interactiv pentru schimb de experiențe și networking de calitate.
De ce să participați?
Acest eveniment își propune să ofere informații esențiale și actualizate despre:
✅ Legea nr. 49/2024 privind diminuarea risipei alimentare – principalele prevederi și impactul acesteia asupra operatorilor economici din sectorul agroalimentar;
✅ Obligațiile de raportare pentru operatorii din sectorul agroalimentar – cerințe legale și pași concreți pentru conformare;
✅ Împărtășirea celor mai bune practici în prevenirea risipei alimentare și valorificarea resurselor agroalimentare.
Agenda evenimentului:
10:00-10:30 | Sosirea și înregistrarea participantilor |
10:30 -10:35 |
Introducere. Cuvânt de bun venit.
Dl. Iuliu Stocklosa, președintele CCIB |
10:35-10:45 |
Perspectiva instituțională.
Dl. Dumitru Daniel BOTĂNOIU, Secretar de stat, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale |
10:45-11:00 |
Prevenirea și diminuarea risipei alimentare în România.
Dna. Amelia Elena RUS Director General, Direcția Generală Politici în Industrie Alimentară și Comerț Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale |
11:00-11:15 |
Contextul apariției legii privind risipa alimentară în România.
Dl. Florin ALEXE, Inițiatorul legii privind risipa alimentară |
11:15-11:30 |
Studiu de caz – Exemple de bună practică privind diminuarea risipei alimentare și beneficiile pe care le pot aduce companiilor.
Dl. Marius TUDOSIEI, Antreprenor în HORECA |
11:30-11:45 |
Studiu de caz – Experiențe personale și exemple practice.
Cum putem diminua risipa alimentară în unitățile de alimentație publică și în propria locuință? Dna. Aida PARASCAN, MasterChef România 2013 și consultanță HORECA |
11:45-12:00 |
Importanța donării alimentelor către Asociații/ONG-uri de profil.
Ce presupune acest demers? Dna. Gina NEACȘU, Fondator – Asociația Fabrica de Daruri |
12:00-12:15 |
Ce facem cu deșeurile din ambalaje în domeniul agroalimentar?
Dl. Andrei STOICA, Consultanță și audit de mediu, Strategic Business Partners S.R.L. |
12:15-12:30 |
Prezentarea soluției.
Ce trebuie să conțină planul privind diminuarea risipei alimentare și cum ne pregătim pentru întocmirea lui? Beneficii și sancțiuni generate de risipa alimentară la nivelul operatorilor economici din domeniul agroalimentar. Dna. Irina POPESCU, Consultanță fonduri europene, Cash Consult Team S.R.L. |
12:30-12:45 | Sesiune de Q&A |
12:45-13:00 | Sesiune de Networking |
Participanții vor avea oportunitatea de a adresa întrebări și de a primi răspunsuri relevante din partea experților.
✔ Participarea este Gratuită!
Locurile sunt limitate! Pentru a-ți rezerva locul, completează formularul de participare de mai jos.
Pentru detalii suplimentare, vă stăm la dispoziție:
E-mail: cristina.serbanescu@ccib.ro
Telefon: 0730 990 764