Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a

18 februarie 2020

ujmag16feb2020

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează conferința „Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a”, la data de 18 februarie 2020.

Evenimentul va avea loc în sala Ștefan Cerchez, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR).

 

Prezentare:

Atacurile cybercrime nu mai sunt de multă vreme doar statistici, povești de spus la șemineu, în colocvii și conferințe. Vulnerabilitățile sistemelor informatice, perfecționarea atacatorilor din umbră, tehnologiile tot mai performanțe, creșterea interesului public pentru mediul online – toate laolaltă au dus la o escaladare fără precedent a tentativelor și loviturilor de forță ale infractorilor cibernetici.

Fenomenul ransomware, atacurile DDoS, phishing-ul, spamul și alte tipuri de asalt informatic, răvășesc la această oră statele lumii, companiile, persoanele private.

Este o temă de actualitate, ținând cont de faptul că în ultimii ani au fost afectate numeroase organizații – bănci, companii, instituții – de acest fenomen.

Organizatorii își propun să ofere o imagine up-to-date a situației globale, continentale, regionale și mai ales a României la acest capitol, a pașilor parcurși, a obiectivelor și țintelor publice de perspectivă, dar mai ales a soluțiilor de ultimă generație care asigură prevenție, securitate, back-up, monitorizare.

 

Teme de discuție:

Cum colaborează furnizorii de soluții antimalware cu instituțiile europene și locale (Europol, Poliția Română, CERT-RO) pentru combaterea criminalității informatice?

Tipuri de infracțiuni și soluții de combatere a acestora

Beneficiile infractorilor cibernetici: atacurile DDoS și ransomware

Atacuri fără nici un fișier (“fileless”) împotriva băncilor, asupra POS-urilor

Unde duce lipsa „igienei” digitale? Cât de bine sunt protejate terminalele mobile (smartphone-uri și tablete)?

Există polițe de asigurare impotriva riscurilor cibernetice? Unde, cum, în ce condiții?

Care sunt soluțiile la zi de protecție antimalware din portofoliul furnizorilor?

 

Propuneri vorbitori:

Cătălin Aramă, Director General, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT–RO)

Reprezentant al Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București

Toma Cîmpeanu, Director Executiv, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI)

Theodor Carp, Senior Manager, Cybersecurity & Privacy, PwC Romania

Reprezentant societate de avocatură

 

Agendă:

09,00 -09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a

14,00-15,00: Business lunch &  networking

 

Audiența:

Vor fi alături de noi oficiali din administrația publică, reprezentanți ai Poliției Române, CERT-RO și STS, ai Guvernului, dar și distinși reprezentanți ai furnizorilor de soluții de specialitate din IT și securitate, bănci, firme de asigurări, case de avocatură, consultanți și analiști, presă de profil.

Contact:

Mircea Fica, Editor, 0732. 903. 216,  

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, cristian.pavel [at] universuljuridic.ro

Roxana Biga, Project Manager; 0733.674.555,  

 

Taxa de participare este de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

 

Pentru înscrieri: https://www.universuljuridic.ro/cum-ne-protejam-de-criminalitatea-cibernetica-editia-a-iii-a/#formular

 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele [at] universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

 

 

 

Detalii

Dată:
18 februarie 2020
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Sediul CCIB
Ion Ghica Nr. 4
București, București România
Vezi site-ul web Loc de desfășurare