Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ZIUA OPORTUNITĂȚILOR DE AFACERI (ZOA) – Moldova , 27 februarie 2024

27 februarie @ 10:00 am - 2:00 pm

I N V I T A Ț I E

 

În numele Camerei de Comerț și Industrie a Municiului București (CCB) și a  Ambasadei Republicii Moldova în România vă adresăm călduroasa invitație de a participa marți, 27 februarie a.c., la o nouă ediție a evenimentului:

ZIUA OPORTUNITĂȚILOR DE AFACERI (ZOA)

cu începere de la ora 10:00, înregistrarea de la 9:30,  în Aula Carol I a Palatului CCIB, Strada Ion Ghica nr.4, etaj 1, sector 3

Evenimentul este dedicat de această dată, prezentării condițiilor și posibilității extinderii afacerilor dintre România și Republica Moldova, organizat în parteneriat cu ambasada acestei țări la București, E.S. dl. ambasador Victor Chirilă, confirmand participarea, la eveniment.

La ZOA – R.Moldova au fost invitați și reprezentanți ai conducerilor Agenției Române pentru Investiții Străine și Comerț Exterior (ARICE), MAE, alte ministere și instituții din țara noastră, precum și reprezentanți ai sectorului economic din R. Moldova invitați ai E.S. ambasadorul Victor Chirilă.

Vor fi prezentate cadrul și evoluția relațiilor comerciale și economice dintre cele două state, stadiul negocierilor de aderare a statului vecin la UE, începute la 15 decembrie 2023, măsuri incluse în Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, mediul de afaceri din statul vecin, posibilitățile de a sprijini internaționalizarea afacerilor firmelor din cele două state, precum și oportunități de afaceri.

Este o realitate faptul că relațiilor comerciale și economice dintre statele noastre sunt priviliegiate și au la bază nu numai rațiuni economice, leagându-ne o istorie, cultură și tradiții  comune, vorbind aceeași limbă. Totuși, R.Moldova este și un important partener economic și comercial al României. La 30 noiembrie 2023, date disponibile, R.Moldova ocupa locul 5 în topul țărilor de destinație extraUE a mărfurilor românești și locul 9 între statele necomunitare, furnizoare de produse în țara noastră, cu un volum al schimburilor comerciale de 3,2 miliarde USD din care 2,1 miliarde USD export.

Conform Oficiului Național Registru Comerțului (ONRC), la 31 decembrie 2023, erau înregistrate în țara noastră 7.507 firme cu capital din R.Moldova, reprezentând 3% din totalul firmelor cu capital străin din România, cu un capital social subscris în valoare de 89,5  milioane USD, respectiv 0,14% din totalul investițiilor străine, situând R.Moldova pe locul 34 între statele investitoare în România.

Fiecare participant la întâlnire poate dialoga cu invitații și poate să-și prezinte obiectivele: căutarea de clienți, de furnizori sau parteneri de afaceri, cunoașterea condițiilor și posibilităților investiționale, inclusiv proiecte pe terțe piețe. Totodată, în cadrul evenimentului, vor putea participa la sesiunea de networking, comunicând cu cei prezenți.

Pentru confirmări de participare, pe care le așteptăm până la 26 februarie a.c. și detalii suplimentare, sunteți rugați să vă adresați persoanelor de contact:  Mircea Toader, tel. 0723 144 663/0725 167 894 sau e-mail mircea.toader@ccib.ro și dra. Nadjet Ranete, e-mail: nadjet.ranete@ccib.ro.

 

Vă așteptăm cu drag la “ZOA – Republica Moldova”!

 

Iuliu STOCKLOSA
Presedinte

Detalii

Dată:
27 februarie
Oră:
10:00 am - 2:00 pm
Eveniment Category:

Organizator

CCIB
Email
office@ccib.ro;
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sediul CCIB
Ion Ghica Nr. 4
București, București România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare